15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Ισραήλ δεν αποτελεί δημοκρατικό κράτος, καθώς νομιμοποιεί το Απαρτχάιντ, ανακοίνωση της παλαιστινιακής πρεσβείας

 

«Ο νόμος του Εβραϊκού Εθνικού Κράτους που εγκρίθηκε από το Ισραηλινό Κοινοβούλιο (Κνεσέτ ) με 62 ψήφους υπέρ και 55 κατά , επιβάλλει καθεστώς Aπαρτχάιντ, διακρίσεις, εθνοκάθαρση και σεκταρισμό σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Αυτή η ρατσιστική και προκατειλημμένη νομοθεσία είναι παράνομη σύμφωνα με όλα τα πρότυπα του διεθνούς δικαίου, της δημοκρατίας, της ανθρωπότητας, της δικαιοσύνης, της ανοχής και της ένταξης.

Για μια ακόμη φορά, ο δεξιός κυβερνητικός συνασπισμός εξέθεσε τον αληθινό του χαρακτήρα αποδεικνύοντας ότι τάσσεται υπέρ της διατήρησης μιας επίσημης πολιτικής εθνικής καθαρότητας και υπεροχής, καθιστώντας έτσι τους αυτόχθονες Παλαιστίνιους πολίτες σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Αυτό επιβεβαιώνει επίσης τη σκόπιμη πρόθεση του Ισραήλ να στερήσει από τον Παλαιστινιακό λαό την πορεία, παρουσία και συνέχεια στη γη του, ενώ ταυτόχρονα εξαλείφει ενεργά την ιστορία, τον πολιτισμό και την ταυτότητα του Παλαιστινιακού λαού, που προηγήθηκε της δημιουργίας του Κράτους του Ισραήλ. Αναμφισβήτητα, η τυφλή προκατάληψη της κυβέρνησης των ΗΠΑ που τάσσεται υπέρ του Ισραήλ και η απόλυτη περιφρόνησή του για το διεθνές δίκαιο ενθάρρυναν το Ισραήλ να εμμένει σε τέτοιες παράνομες και ανήθικες πολιτικές.

Καλούμε όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας και τους ανθρώπους με συνείδηση να αμφισβητήσουν την εν λόγω νομοθεσία και τις καταφανείς πολιτικές διακρίσεις και να καλέσουν το Ισραήλ να συμμορφωθεί με τους κανόνες και τα πρότυπα του πολιτισμένου κόσμου, του διεθνές δικαίου, και όλα τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει το Ισραήλ να εξαλείψει τα δικαιώματα και την ταυτότητά μας, θα υπερισχύσει η ανθεκτικότητα και η αποφασιστικότητα του Παλαιστινιακού λαού για την επίτευξη και επικύρωση της ελευθερίας και της ιστορικής τους ταυτότητας.

Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελληνική Δημοκρατία, Μαρουάν Τουμπάσι ανέφερε: «Το Ισραήλ διακρίθηκε υπέρ της προώθησης του ρατσισμού εις βάρος των αρχών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας, ορίζοντας τον εαυτό του με βάση την εθνότητα και τη θρησκεία, που ψευδώς ισχυρίζεται». Επίσης πρόσθεσε ότι το Ισραήλ απομόνωσε τον εαυτό του από τη διεθνή κοινότητα και επέλεξε με δόλο να βρίσκεται υπεράνω των άλλων κρατών και λαών του 21ου αιώνα, υποστηρίζοντας ότι είναι το μόνο δημοκρατικό κράτος στη Μέση Ανατολή».

Ο Πρέσβης Μαρουάν Τουμπάσι, τόνισε ότι ο Παλαιστινιακός λαός θα παραμείνει σταθερός στο ιστορικό και νόμιμο δικαίωμά του για αυτοδιάθεση, μέχρι να επιτευχθεί η ανεξαρτησία του μελλοντικού Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα που καθορίστηκαν το 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και μέχριννα πραγματοποιηθεί η επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους σύμφωνα με το ψήφισμα 194 του ΟΗΕ.

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ