19.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τιμάμε την εξέγερση του Κιλελέρ, συμμετέχουμε στη συγκέντρωση

 

Ο Συντονισμός Δράσης & Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων Λάρισας συμμετέχει στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον ξεσηκωμό και τη θυσία των κολίγων στο Κιλελέρ την Κυριακή 21 Μαρτίου στις 11 το πρωί στον χώρο της θυσίας των αγροτών, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας για την υγεία μας.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση:

Ο Συντονισμός Κομμουνιστικών Δυνάμεων τιμάει τα 111 χρόνια από την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών οι οποίοι στις 6 Μαρτίου 1910 έγραψαν με χρυσά γράμματα την πιο ηρωική σελίδα στην ιστορία του αγροτικού κινήματος. Ήταν τότε που οι κολίγοι με τους πολύχρονους αγώνες και τους νεκρούς τους, κατάφεραν να απαλλοτριωθούν τα μεγάλα τσιφλίκια της Θεσσαλίας και να διανεμηθούν ισόποσα στην φτωχομεσαία αγροτιά.     

Η φετινή επέτειος του Κιλελέρ οφείλει να θυμάται τους αγώνες του παρελθόντος όχι με έναν επετειακό χαρακτήρα αλλά με το βλέμμα στραμμένο στο σήμερα μιας που τα μηνύματα των αγώνων του τότε παραμένουν και σήμερα επίκαιρα όσο ποτέ.

Η αγροτική παραγωγή και η κτηνοτροφία, προσανατολισμένη όλα αυτά τα χρόνια στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που έφερε η ΕΕ και οι διαδοχικές αναθεωρήσεις της ΚΑΠ, βρίσκεται αποδιαρθρωμένη με τους αγρότες να πληρώνουν βαρύ τίμημα. Δεκάδες χιλιάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς τα τελευταία χρόνια έχουν καταστραφεί και τα χωριά μας ερημώνουν.

Είναι πλέον περισσότερο παρά ποτέ εμφανές πως η πρόσδεση της αγροτικής παραγωγής και της κτηνοτροφίας στις επιταγές της ΚΑΠ και της ΕΕ, ειδικά σε συνθήκες κρίσης έχει οδηγήσει σε αφανισμό τους μικρούς και μεσαίους αγρότες ενώ αντίθετα δυναμώνει και ενισχύει τους μεγάλους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού συμπλέγματος.

Οι μεγάλες βιομηχανίες και οι έμποροι με τις πλάτες όλων των προηγούμενων

κυβερνήσεων απομυζούν για ψίχουλα την παραγωγή των αγροτών την ίδια στιγμή που οι τιμές στο ράφι για τους καταναλωτές παραμένουν στα ύψη. Τα έξοδα παραγωγής αυξάνονται εκρηκτικά ενώ το εισόδημα του μικρομεσαίου αγρότη συρρικνώνεται στα όρια της εξαθλίωσης.

Φέτος, με πρόσχημα την πανδημία, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη

μεγαλύτερη μεταπολεμική αντιδραστική, οικονομική και κοινωνική ανατροπή,

που έχει συντελεστεί σε περίοδο ειρήνης στη χώρα μας και είναι αναγκαίο όσο

ποτέ το αγροτικό κίνημα να βγει δυναμικά μπροστά, με μαζικούς

ανυποχώρητους αγώνες.

Σαν Συντονισμός Κομμουνιστικών Δυνάμεων συμμετέχουμε στο κάλεσμα των

αγροτικών ομοσπονδιών της Θεσσαλίας, την Κυριακή 21 Μαρτίου στις 11 το

πρωί στον χώρο της θυσίας των αγροτών, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας για την υγεία μας, για να αποτίσουμε φόρο τιμής με κατάθεση στεφανιών στον Μνημείο στο Κιλελέρ.

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ