16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκέντρωση καταδίκης των φασιστικών επιθέσεων στην Κοκκινιά 2 Νοεμβρίου


 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Αυξάνονται καθημερινά οι επιθέσεις που οργανώνονται από φασιστικές ομάδες σε διάφορες περιοχές της χώρας μας.

Μετά την Σταυρούπολη (Θεσσαλονίκη), το Γαλάτσι (Αθήνα), ακολούθησαν πολλές ακόμη καταδρομικές επιθέσεις, με τελευταία την δολοφονική επίθεση εναντίον 3 Πακιστανών εργατών στην Παλιά Κοκκινιά με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του ενός μετανάστη.

Η επίθεση των φασιστών έγινε με μπουκάλια, ενώ κρατούσαν και μαχαίρια! Οι δύο μετανάστες κατέφυγαν σε γειτονική πολυκατοικία για να προστατέψουν την σωματική τους ακεραιότητα.

Η ραγδαία κλιμάκωση των φασιστικών επιθέσεων αναδεικνύει τις σοβαρότατες ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία προτάσσει την γραμμή του αυταρχισμού και της καταστολής ενάντια στο οργανωμένο εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, κλείνοντας το μάτι στους φασίστες, ενώ ομάδες του χώρου ανασυγκροτούνται και μεθοδικά οργανώνουν νέα τάγματα εφόδου.

Το εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση και ολιγωρία, πρέπει να αντιδράσει δυναμικά, μαζικά και αγωνιστικά, να κόψει τα χέρια των φασιστών που σηκώνονται ενάντια σε αγωνιστές, αντιφασίστες, πρόσφυγες και μετανάστες.

Να συγκρουστεί με την ιδεολογία του φασισμού, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού αλλά να δώσει και την ανάλογη απάντηση στις φασιστικές συμμορίες και στην αναδιοργάνωσή τους.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ, η οποία με συνέπεια αγωνίζεται όλα τα τελευταία χρόνια για την ιδεολογική και πολιτική απομόνωση των νεοφασιστών, καλεί τους Ναυτεργάτες και τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, αντιφασιστικές οργανώσεις και τοπικοί λαϊκοί φορείς.

Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη 2/11 στην πλατεία Αγ. Σωτήρα στην Παλιά Κοκκινιά στις 18.30

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ