Δεν υπάρχουν νόμοι για την εργοδοσία! Απέλυσαν τον πρόεδρο του σωματείου της Μαλαματίνα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 10:59 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δεν υπάρχουν νόμοι για την εργοδοσία! Απέλυσαν τον πρόεδρο του σωματείου της Μαλαματίνα

Καταπατώντας κάθε έννοια ακόμα και αυτής της αστικής νομιμότητας που προβλέπει ότι απαγορεύεται η απόλυση μελών Διοικητικών συμβουλίων σε κάθε περίπτωση πόσο μάλλον σε περίοδο απεργίας η εργοδοσία της Μαλαματίνας αξιοποιώντας τον Νόμο Χατζηδάκη και με τις κυβερνητικές πλάτες απέλυσε παράνομα τον πρόεδρο του επιχειρησιακού Σωματείου και πρόεδρο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, Γιάννη Φραγκίδη. Επίσης, τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οδηγών - Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας, Άρη Μερκενίδη!

Οι απολύσεις κοινοποιήθηκαν στους δύο συνδικαλιστές λίγο μετά τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι έξω από το εργοστάσιο, όπου αποφάσισαν συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.

Οι αιτιάσεις της εργοδοσίας  είναι εντελώς γελοίες  όταν  επικαλείται  «σπουδαίο λόγο», ισχυριζόμενη ότι «με την κατάργηση του τμήματος διάθεσης, καταργήθηκαν και οι θέσεις των πωλητών οδηγών - βοηθών οδηγών που απασχολούνταν στο συγκεκριμένο τμήμα, οπότε δεν είναι δυνατή η συνέχιση της απασχόλησής τους και αρνήθηκαν να απασχοληθούν σε θέση εργατοτεχνίτη παραγωγής. οπότε «δεν υπάρχει οποιαδήποτε άλλη θέση στην οποία θα μπορούσαν να απασχοληθούν στην εταιρεία» και «ως εκ τούτου συντρέχει σπουδαίος λόγος για την καταγγελία της σύμβασης».

Οι απολύσεις προφανώς είναι παράνομες και αυτό η εργοδοσία το γνωρίζει. Όμως με αυτή την πρακτική επιδιώκει μαζί με τα ΜΑΤ και την καταστολή την ακόμα μεγαλύτερη τρομοκράτηση των εργαζομένων που αντιστέκονται μήνες τώρα στην εργοδοτική και κυβερνητική τρομοκρατία.

Τις απολύσεις καταγγέλλουν εργατικά σωματεία που καλούν σήμερα Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη και ώρα 5.30μμ., κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας, απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων των δυο συνδικαλιστών καθώς και των προηγούμενων 15, όλων των απολύσεων καθώς και υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ!