Εκτύπωση Σελίδας

Κινητοποίηση κατά του ΧΥΤΑ στη Φυλή

Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κινητοποίηση κατά του ΧΥΤΑ στη Φυλή

 

Τη μέρα και την ώρα που αποσφραγίζονται οι (τεχνικές και οικονομικές) προσφορές του διαγωνισμού για τους νέους ΧΥΤΑ στη Φυλή, η Διαδημοτική Επιτροπή Δ. Αθήνας - Αττικής καλεί σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας, την Παρασκευή 15/5/2020, στις 9:30 π.μ., έξω από τα γραφεία του ΕΔΣΝΑ (Άντερσεν 6 & Μωραΐτη 90, περιοχή Ελληνορώσων), λαμβάνοντας 

όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης ενάντια στην εξάπλωση του COVID-19.

Η συγκρότηση διαδημοτικής επιτροπής συντονισμού δράσεων φορέων και συλλογικοτήτων της Δυτικής Αθήνας - Αττικής οριστικοποιήθηκε σε διαδικτυακή σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7/5/2020, μετά από πολύμηνη προεργασία. Η κίνηση αυτή έρχεται να αναθερμάνει μια διαδικασία γόνιμου προβληματισμού και έντονης κινητικότητας, που στο επίκεντρό της έχει το στόχο της απαλλαγής από τη μόνιμη και διαρκή «πανδημία» των συνεπειών της λειτουργίας της εγκατάστασης διαχείρισης σκουπιδιών της Φυλής.


Η Διαδημοτική Επιτροπή είναι ένα σχήμα ανοιχτό, προσανατολισμένο στην πιο πλατιά συσπείρωση δυνάμεων και στην ανάπτυξη -όσο γίνεται περισσότερων- κοινών δράσεων, με αυστηρή προσήλωση, ωστόσο, στο συμφωνημένο πλαίσιο στόχων και επιδιώξεων. Φιλοδοξεί να δώσει νέα ώθηση στον αγώνα κατά της διαιώνισης της λειτουργίας της εγκατάστασης της Φυλής, μιας επιλογής που χαρακτήρισε -διαχρονικά- τις πολιτικές των κυβερνήσεων και των κατά καιρούς διοικήσεων της περιφέρειας Αττικής. Αποκτά, επιπλέον, μια ιδιαίτερη σημασία, λόγω του γεγονότος ότι το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των διαγωνισμών για την κατασκευή νέων χώρων ταφής (ΧΥΤΑ) στη Φυλή και για την επέκταση του θηριώδους εργοστασίου επεξεργασίας (ΕΜΑΚ).

 

Αναγνώστηκε 868 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟ KOMMON