Εκτύπωση Σελίδας

Χουντικές πρακτικές από τον πρύτανη του ΑΠΘ, Παπαϊωάννου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021 09:38 Συντάκτης: Δίκτυο Υπεράσπισης Δημοκρατικών Ελευθεριών
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Χουντικές πρακτικές από τον πρύτανη του ΑΠΘ, Παπαϊωάννου

 

Δίκτυο Υπεράσπισης Δημοκρατικών Ελευθεριών

 

Η αποστολή ονομάτων συνδικαλιστών φοιτητών από την Πρυτανική Αρχή του Α.Π.Θ. στην ΕΛ.ΑΣ. είναι μια κίνηση βγαλμένη από τα σπάργανα της σκοτεινής επταετίας της δικτατορίας

 

Η αποστολή εγγράφου του Πρύτανη του Α.Π.Θ. Παπαϊωάννου στον Κοσμήτορα και τους Προέδρους Τμημάτων του Πανεπιστημίου, κατόπιν αιτήματος του Α.Τ. Λευκού Πύργου, για να δοθούν τα ονόματα των προέδρων των φοιτητικών συλλόγων με βάση τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών προκειμένου να τα μεταβιβάσει στην αστυνομία, προκαλεί ανατριχίλα σε κάθε άνθρωπο με στοιχειώδεις δημοκρατικές ευαισθησίες.

 

Η άμεση διαμεσολάβηση της Πρυτανικής Αρχής για την διευκόλυνση των διώξεων της ΕΛ.ΑΣ. σε βάρος συνδικαλιστών φοιτητών είναι μια πρωτοφανής ενέργεια. Αυτής της ΕΛ.ΑΣ. που, ιδίως υπό την ηγεσία Χρυσοχοΐδη και κυβέρνησης Μητσοτάκη, έχει καταστήσει τις παραβιάσεις δικαιωμάτων κανόνα. Της ίδιας ΕΛ.ΑΣ. που πριν λίγο καιρό χτύπησε βάναυσα και βασάνιζε σε δημόσια θέα φοιτητές στο πανεπιστήμιο του Α.Π.Θ.∙ που καταγγέλλεται από σειρά φορείς στην Ελλάδα και διεθνώς για αυθαίρετες διώξεις και κατασκευασμένες κατηγορίες ιδιαιτέρα σε βάρος φοιτητών και νεολαίων.

Η μετατροπή της Πρυτανικής Αρχής στον πρώτο πρόθυμο σύμμαχο της κυβέρνησης για την επιβολή της πανεπιστημιακής αστυνομίας και της αστυνόμευσης του φοιτητικού κινήματος και συνδικαλισμού εκθέτει ανεπανόρθωτα τους φορείς της και είναι εντελώς ξένη και ασυμβίβαστη με την ουσία και το ρόλο των φορέων της εκπαίδευσης.

 

Η προσπάθεια καταστολής και φίμωσης του αγώνα που δίνουν οι φοιτητές και φοιτήτριες ενάντια στον αυταρχικό νόμο Κεραμέως, αλλά και συνολικά για την υπεράσπιση των λαϊκών κεκτημένων και δημοκρατικών ελευθεριών, θα βρει φραγμό στο μαζικό νεολαιίστικο και λαϊκό κίνημα. Θα βρει απέναντι τον κόσμο της εκπαίδευσης δεν εκπροσωπείται από τις κατάπτυστες αυτές πρακτικές, αλλά, αντίθετα, προτάσσει το σώμα του για την προστασία των φοιτητών από την αστυνομική βία και την καταστολή.

 

Αναγνώστηκε 310 φορές