Συνάντηση Δικτύου Υπεράσπισης Δημοκρατικών Ελευθεριών με ΑΔΕΔΥ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 09:21 Συντάκτης: Δίκτυο Υπεράσπισης Δημοκρατικών Ελευθεριών
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συνάντηση Δικτύου Υπεράσπισης Δημοκρατικών Ελευθεριών με ΑΔΕΔΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25-10-2021 συνάντηση αντιπροσωπειών της ΑΔΕΔΥ και του Δικτύου Υπεράσπισης Δημοκρατικών Ελευθεριών (ΔΥΔΕ). Στη συνάντηση, συμμετείχαν, εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ, τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής, Σταύρος Κουτσιουμπέλης και Γιώργος Πετρόπουλος, και το μέλος του Γενικού Συμβουλίου, Άκης Σωτηρόπουλος, και εκ μέρους της ΔΥΔΕ, οι Δημήτρης Καλτσώνης, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Γιάννης Κουζής, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Νίκος Μαρκάτος, π. πρύτανης ΕΜΠ, και Γρηγόρης Καλομοίρης, π. πρόεδρος ΟΛΜΕ. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ανάληψη πρωτοβουλιών, με στόχο την κατάργηση των νόμων που επιφέρουν σημαντικά πλήγματα στις Συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες.

 

Ειδικότερα, του νόμου για τις δημόσιες συναθροίσεις, που θέτει σοβαρότατους αντισυνταγματικούς περιορισμούς στις διαδηλώσεις και του νόμου για την πανεπιστημιακή αστυνομία και το πειθαρχικό δίκαιο των φοιτητών, ο οποίος καταστρατηγεί και παραβιάζει τις Συνταγματικές διατάξεις περί ακαδημαϊκής ελευθερίας και αυτοδιοίκησης της πανεπιστημίων.

 

Στη συζήτηση, τέθηκε από τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ το θέμα του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη, που πλήττει βάναυσα τα δικαιώματα της απεργίας και της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης.

 

Υπήρξε συμφωνία για συντονισμό δράσης της ΑΔΕΔΥ και άλλων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων με το ΔΥΔΕ, καθώς και άλλες Κινήσεις για τα δημοκρατικά δικαιώματα, με στόχο την κατάργηση ολόκληρου του αυταρχικού και αντιδημοκρατικού θεσμικού πλαισίου, που ψηφίστηκε τα τελευταία χρόνια.

Αθήνα, 25-10-2021

 

Αναγνώστηκε 174 φορές

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.