Συνάντηση κινήσεων και φορέων για τα δημοκρατικά δικαιώματα με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 10:37 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συνάντηση κινήσεων και φορέων για τα δημοκρατικά δικαιώματα με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριο Οικονόμου, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία κινήσεων και φορέων για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου. Η αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους : Παναγιώτη Αντωνίου, Παναγιώτη Καλαβάνο, Ζαμπία Κατσανεβάκη, Μαρία Μπικάκη, Θεόδωρο Συμεωνίδη και Κώστα Τουλγαρίδη, υπέβαλε υπόμνημα στον Υφυπουργό, επισημαίνοντάς του τα δεκάδες περιστατικά ακραίας βίας από τις δυνάμεις καταστολής και εφιστώντας του την προσοχή εν όψει του της επετείου του Πολυτεχνείου.

 

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάσου Θεοδωρικάκου περί προληπτικών ελέγχων γύρω από το Πολυτεχνείο σε μια περίοδο που οι συγκεντρώσεις απαγορεύονται η μία μετά την άλλη και κάθε κινητοποίηση αντιμετωπίζεται με πρωτοφανή βιαιότητα από την αστυνομία. Ο Υφυπουργός δήλωσε ότι το φετινό Πολυτεχνείο θα διεξαχθεί κανονικά με τριήμερο εορτασμό και με την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων. Ενώ για τα θέματα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, ανέφερε ότι διεξάγονται οι προβλεπόμενες έρευνες και διαδικασίες.

 

Οι κινήσεις που πήραν την πρωτοβουλία να οργανώσουν τη συνάντηση αυτή με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ( Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά, ΔΙΔΕ Δίκτυο Δημοκρατικών Ελευθεριών, Επιτροπή Αλληλεγγύης σε διωκόμενες-ους για την ελευθερία σε κινητοποιήσεις, Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, ΚΑΡ Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, ΚΕΔΔΑ Κίνηση για τις Ελευθερίες τα δημοκρατικά δικαιώματα την αλληλεγγύη, ΚΕΕΡΦΑ Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Πρωτοβουλία Δικηγόρων & Νομικών για τα δημοκρατικά δικαιώματα, ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ. Συντονισμός για Προσφυγικό-Μεταναστευτικό ) την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στις 14:30 θα προχωρήσουν σε συνέντευξη τύπου έξω από την πύλη του ΕΜΠ στην Πατησίων. Παρατίθενται το υπόμνημα που υποβλήθηκε στον Υφυπουργό και το Δελτίο τύπου των παραπάνω κινήσεων και φορέων.

 

Αναγνώστηκε 255 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.