16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άμεση αθώωση όλων των κατηγορουμένων και διαγραφή των προστίμων που τους επιβλήθηκαν


 

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

 

Την Παρασκευή 16/9, οδηγούνται σε δίκη οι 62 συλληφθέντες αγωνιστές από τις κινητοποιήσεις της 6ης Δεκέμβρη 2020, επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα. Οι ανυπόστατες και κατασκευασμένες κατηγορίες για διασπορά μολυσματικής νόσου, πρέπει να καταπέσουν και όλοι οι κατηγορούμενοι να αθωωθούν και να διαγραφούν τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν.

Η συγκεκριμένη δίκη δεν αποτελεί κάποιο μεμονωμένο περιστατικό, αφού τα παραδείγματα βίαιης καταστολής, προσαγωγών και συλλήψεων στις συγκεντρώσεις εν μέσω πανδημίας είναι πολλαπλά. Η κυβέρνηση της ΝΔ εκμεταλλευόμενη το υπαρκτό υγειονομικό ζήτημα, πήρε σειρά μέτρων με μόνο στόχο το χτύπημα κάθε προσπάθειας εκδήλωσης και εμφάνισης της λαϊκής δυσαρέσκειας απέναντι στην εγκληματική πολιτική που ακολουθούσε. Η κυβέρνηση, που άφησε απροστάτευτο το ΕΣΥ και ευθύνεται για τους χιλιάδες θανάτους από κορονοϊό στη χώρα, κατηγορεί όσους τόλμησαν να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν, σέρνοντάς τους στα Δικαστήρια.

Δεν είναι τυχαίο ότι και σήμερα μπροστά στις εργατικές και λαϊκές διεκδικήσεις η κυβέρνηση απαντά με βία και καταστολή, όπως συνέβη με τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, και την εγκαθίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Απέναντί μας δεν έχουμε μόνο αστυνομικές δυνάμεις που αυθαιρετούν, αλλά μια συνολική στρατηγική πολιτική επιλογή χτυπήματος και περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών. Από τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές, μέχρι τα εκτρωματικά νομοθετήματα περιστολής του δικαιώματος στη διαδήλωση και την απεργία και τη φυσική καταστολή κάθε κινητοποίησης. Γι αυτό και απαιτείται μαζικός ενωτικός αγώνας για την υπεράσπιση και διεύρυνση τους.

Όλοι και όλες την Παρασκευή 16/9 στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (Κτίριο 12 και ώρα 10:00), όπου δικάζεται το δικαίωμα στον αγώνα και τη διαδήλωση

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ