Εκτύπωση Σελίδας

Η παρέμβαση Κοντομηνά δεν δείχνει μόνο το ήθος της εργοδοσίας, δείχνει την υποχώρηση της εργασίας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη, 07 Ιουνίου 2016 11:07 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

 

Αν ένας προβεβλημενος επιχειρηματίας δεν διστάζει να κάνει τέτοια παρέμβαση στον αέρα, που συνιστά ευθεία προσβολή της προσωπικότητας εργαζομένων του σταθμού του, φανταστείτε τι συμβαίνει εκτός αέρα.

 

Ποια ψυχολογική πίεση δέχονται καθημερινά εργαζόμενοι για να ενδώσουν στις κάθε είδους απαιτήσεις του εργοδότη τους.

 

Με την παρέμβαση Κοντομηνά που συζητά από χθες το ελληνικό διαδίκτυο εκφράστηκε με τον πιο ωμό τρόπο η άποψη που ιδίως μετά το 2010, τείνει να κυριαρχήσει, αν δεν έχει ήδη καταστεί συνείδηση: ένας εργοδότης κάνει χάρη στον μισθωτό που του δίνει δουλειά.

 

Η επίθεση στην εργασία, πραγματική και ιδεολογική, είναι αποτελεσματική. Το παρατηρούμε γύρω μας: όσοι έχουν δουλειά θεωρούνται τυχεροί και πρέπει να ευγνωμονούν τον εργοδότη τους.

 

Είναι η επισφράγιση της ήττας που έχουμε υποστεί και ο κύριος στόχος που τέθηκε τα τελευταία χρόνια ήταν η απαξίωση της εργασίας.

 

Οι τυχεροί εργαζόμενοι του ALPHA που υπέστησαν την ψυχρολουσία on air, σήμερα είναι στις θέσεις τους και δικαιολόγησαν με χαριτολογήματα το αφεντικό τους. Το γνωρίζουν μάλλον ότι είναι τυχεροί που έχουν δουλειά.

 

Όμως, το θέμα δεν είναι ο «εξευτελισμός των υπαλλήλων του Κοντομηνά», όπως διαβάζει το θέμα μερίδα της κοινής γνώμης. Οι περισσότεροι από εμάς, χωρίς τη στήριξη μιας σοβαρής συλλογικότητας, θα επιλέγαμε να διατηρήσουμε την εργασία μας, έστω και υπό συνθήκες που δεν χαρακτηρίζονται και αξιοπρεπείς.

 

Είναι φοβερό το πώς εκτίθεται ένας άνθρωπος χωρίς τη στήριξη της  συλλογικότητας που εκπροσωπεί τα συμφέροντά του.

 

Μ.ΓΕ.

 

 

 

 

Αναγνώστηκε 2861 φορές Τελευταία τροποποίηση Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 20:25
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟ KOMMON