Προσπαθούν να νομιμοποιήσουν το αίσχος της Φυλής, Δυτικό Μέτωπο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 09:10 Συντάκτης: Δυτικό Μέτωπο
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Προσπαθούν να νομιμοποιήσουν το αίσχος της Φυλής, Δυτικό Μέτωπο

 

Σε δημόσια διαβούλευση, μέχρι 3/2/2021, έχει τεθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής. Υποτίθεται ότι είναι μια μελέτη που συνεκτιμά το σύνολο των επιπτώσεων των δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται σε αυτήν. Κατά το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ωστόσο, «η ΜΠΕ λειτουργεί ως εργαλείο μονιμοποίησης της λειτουργίας της εγκατάστασης της Φυλής και, για το λόγο αυτό, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το σκοπό της εκπόνησής της, που είναι η αποσυμφόρησή της εγκατάστασης».Στην παρέμβαση του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στην παραπάνω διαβούλευση, που δημοσιοποιούμε, ανασκευάζονται οι βασικότεροι από τους ισχυρισμούς της ΜΠΕ, δηλαδή η βασική επιχειρηματολογία του φορέα διαχείρισης (ΕΔΣΝΑ), της διοίκησης της περιφέρειας Αττικής και των εργολαβικών συμφερόντων, που επωφελούνται από τους τρέχοντες σχεδιασμούς, οι οποίοι υλοποιούνται σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας και με διασπάθιση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ δημόσιου χρήματος. Βασικές ενότητες της παρέμβασης είναι:
· Η προσπάθεια νομιμοποίησης της διαρκούς επέκτασης της εγκατάστασης στη Φυλή
· Η ανασκευή του ισχυρισμού περί ενιαίας μελέτης του συνόλου των επιπτώσεων
· Ο προσδιορισμός των ακριβών ορίων της εγκατάστασης και των κινδύνων που εγκυμονούνται.
· Η παράνομη χωροθέτηση της ΟΕΔΑ Φυλής.
· Ο ψευδεπίγραφος χαρακτήρας των έργων, ως μεταβατικών.
· Η ασυμβατότητα με το υφιστάμενο περιφερειακό σχέδιο.
· Η παράλειψη εξέτασης και η υποβάθμιση δεδομένων σχετικών με τις επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον.
   

Το πλήρες κείμενο της παρέμβασης

 

Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλεί και άλλες συλλογικότητες, φορείς και πολίτες να καταθέσουν τις απόψεις τους, είτε στο ηλεκτρονικό περιβαλλοντικό αρχείο (https://eprm.ypen.gr/src/App/w1/866), είτε στέλνοντας τις απόψεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Διεύθυνσης περιβαλλοντικής αδειοδότησης του ΥΠΕΝ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συλλογή υπογραφών

Θυμίζουμε την καμπάνια συλλογής υπογραφών, κάτω από σχετικό κείμενο του Δυτικού Μετώπου και του Περιβαλλοντικού Δικτύου Αθήνας. Τα σχετικά μηνύματα, παρακαλούμε να στέλνονται στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

Το κείμενο συλλογής υπογραφών

 

Η ανάρτηση στο blog

 

Αναγνώστηκε 410 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Επίσκεψη κοροϊδία Μητσοτάκη στη Μεσοχώρα

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.