Εκδήλωση-πρόκληση για την Κεφαλονιά με την παρουσία του βουλευτή και του δημάρχου Αργοστολίου.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2021 09:16 Συντάκτης: Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Κεφαλονιάς Ενάντια στα Αιολικά
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εκδήλωση-πρόκληση για την Κεφαλονιά με την παρουσία του βουλευτή και του δημάρχου Αργοστολίου.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Κεφαλονιάς Ενάντια στα Αιολικά

 

Απίστευτο θράσος, πρωτόγνωρη προσβολή: “Ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο”;

 

Εκδήλωση-πρόκληση για την Κεφαλονιά, τους κατοίκους του νησιού και κυρίως της βόρειας Κεφαλονιάς με πρώτους τους πλημμυροπαθείς της Πυλάρου, αλλά και για τον φυσικό πλούτο, την ιστορική της παράδοση και τους θεσμούς της, πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη στην Αθήνα.

 

Σύμφωνα με δημοσιευμένη ανακοίνωση που ακόμη δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας στο νησί μας, την Τρίτη 9 Νοεμβρίου στις 17:30 θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο St. George Lycabettus, εκδήλωση από τις εταιρείες RESINVEST και AMERESCO στα πλαίσια της ολοκλήρωσης του Αιολικού Πάρκου στην Κεφαλονιά, στον Ξερακιά δηλαδή, για λογαριασμό της εταιρείας “ΔΕΗ Ανανεώσιμες”. Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, στην περίπτωση που ισχύει, στην εκδήλωση θα παραστούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, ο βουλευτής Κεφαλονιάς Π. Καππάτος, ο δήμαρχος Αργοστολίου Θ. Μιχαλάτος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Π. Μαύρος, ο Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ Π. Λαδακάκος, εκπρόσωπος του ΥΠΕΝ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της AMERESCO Γ. Σακελλάρης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της RESINVEST Δ. Καραγκουλές.

 

Η συγκεκριμένη εκδήλωση-εγκαίνια ενός ακόμη αιολικού εκτρώματος στο νησί μας, έρχεται λίγο περισσότερο από έναν χρόνο μετά, τότε που η τοπική κοινωνία μας δήλωσε την αντίθεσή της με απολύτως μαζικό, δυναμικό και συνειδητοποιημένο τρόπο στην κατασκευή ενός ακόμη αιολικού αίσχους στην Κεφαλονιά. Και φυσικά, λίγες μέρες μόνο μετά, που κάτοικοι, θεσμικοί παράγοντες και εκπρόσωποι φορέων “σέρνονται” σε δικαστικές διαδικασίες και απολογίες, με “άνωθεν” εντολές που πλέον όλοι και όλες, με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, καταλαβαίνουμε από που προέρχονται και με την ανοχή ποιων.

 

Η παρουσία στην συγκεκριμένη εκδήλωση, τόσο του βουλευτή των νησιών μας, Παναγή Καππάτου, όσο και του δημάρχου Αργοστολίου, Θεόφιλου Μιχαλάτου δίπλα στους εκπροσώπους των εταιρειών αυτών, πέραν της πρόκλησης, αποτελεί και ευθεία προσβολή του δηλωμένου με κάθε τρόπο αιτήματος της τοπικής κοινωνίας μας για “Όχι άλλα αιολικά στην Κεφαλονιά”. Αγνοεί δε η παρουσία τους αυτή στα επικοινωνιακά “εγκαίνια” του Ξερακιά, τόσο την δημοσιευμένη και τεκμηριωμένη επιστημονική άποψη για το συγκεκριμένο έργο, όσο και την δημόσια αποκάλυψη του έμπειρου τεχνικού προσωπικού της ίδιας της Π.Ι.Ν πριν λίγο μόνο καιρό, πως στον Ξερακιά δεν έχουν πραγματοποιηθεί τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής και όχι μόνο θωράκισης. Σε αντίθεση μάλιστα με δελτία τύπου της εμπλεκόμενης εταιρείας που τα βρήκε όλα... κατασκευασμένα και άρτια.

 

Παράλληλα, η παρουσία τους στο πλευρό του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, εκπρόσωπο της αμερικανικής επικυρίαρχης πολιτικής των ΗΠΑ στη χώρα μας και μάλιστα λίγες μόνο ημέρες πριν την επέτειο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο, προσβάλλει την ιστορική μνήμη του λαού και του νησιού μας, δηλώνοντας ιστορική άγνοια για την σημαντική αντιδικτατορική παρουσία συμπατριωτών μας. Η συγκεκριμένη εκδήλωση και η φερόμενη παρουσία των δυο “θεσμικών” παραγόντων του νησιού μας, του βουλευτή κι ενός δημάρχου, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για διαφορετικά συμπεράσματα. Και είναι με κάθε τρόπο σε πλήρη, ρητή και ξεκάθαρη αντίθεση με την εκφρασμένη και μάλιστα περήφανα βούληση του λαού της Κεφαλονιάς. Δεν αφήνει, τέλος, και καμιά απορία για το “ποιός”, θέλουν, “να κυβερνά αυτό τον τόπο”.

 

Η επιλογή τους με την κοινωνικά ανομιμοποίητη παρουσία τους στη συγκεκριμένη εκδήλωση, όσα επικοινωνιακά επιχειρήματα κι αν χρησιμοποιήσουν, είναι από μόνη τους μια απάντηση στο διαχρονικό αυτό ερώτημα. Ένα ερώτημα στο οποίο εμείς οι κάτοικοι αυτού του φυσικού παραδείσου όπως είναι το νησί μας, δώσαμε την απάντησή μας τον Οκτώβρη του 2020 στο λιμάνι της Σάμης και συνεχίζουμε να δίνουμε με τις μαζικές, δυναμικές και ειρηνικές κινητοποιήσεις μας. Η εκδήλωση αυτή, ΔΕΝ είναι ανεκτή, ούτε και αποδεκτή.

Αναγνώστηκε 163 φορές

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.