15.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φαντάσου τη ζωή σου αλλιώς: Τι θα άλλαζε με ένα βασικό εισόδημα; Φτιάξε ένα βίντεο ενός λεπτού!


Φαντάσου τι θα άλλαζε στη ζωή σου με ένα βασικό εισόδημα και δώσε την απάντησή σου με ένα βίντεο. Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένα κολάζ με τις μαρτυρίες μας, το οποίο θα αναρτηθεί στα social media και θα υποστηρίξει τη συλλογή υπογραφών της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών για Βασικό Εισόδημα Άνευ Όρων.

Οδηγίες για τη βιντεοσκόπηση και την αποστολή του μηνύματός σου:

  • Δώσε τη δική σου απάντηση στην ερώτηση: «Τι θα άλλαζε στη ζωή σου με ένα βασικό εισόδημα;»
  • Βιντεοσκόπησε την απάντησή σου με το κινητό, το τάμπλετ, τον υπολογιστή ή την κάμερά σου σε οριζόντια θέση (landscape).
  • Ο ήχος θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν καθαρός χωρίς άλλους ήχους από πίσω και η διάρκεια του βίντεο να μην ξεπερνά το ένα (1) λεπτό.
  • Στην αρχή του βίντεο, εφόσον θέλεις, μπορείς να μας πεις δυο λόγια για σένα, όπως το όνομά σου, τον τόπο διαμονής σου, την επαγγελματική και οικογενειακή σου κατάσταση κλπ.
  • Μπορείς να στείλεις το βίντεο μέσω https://wetransfer.com/ στο email: basicincome2020gr@gmail.com

 

Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών για Βασικό Εισόδημα Άνευ Όρων έχει ως στόχο την εφαρμογή του βασικού εισοδήματος σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γι’ αυτό συγκεντρώνουμε υπογραφές για να φτάσουμε το 1 εκατομμύριο μέχρι τις 25 Ιουνίου 2022. Μην ξεχάσεις να υπογράψεις την Πρωτοβουλία Πολιτών και να την διαδώσεις: https://sign.eci-ubi.eu

 

Τι είναι το βασικό εισόδημα;

Το Βασικό Εισόδημα Άνευ Όρων είναι μια τακτική πληρωμή σε κάθε πολίτη και έχει τέσσερα κριτήρια: Είναι καθολικό, δηλαδή κάθε άτομο, ανεξαρτήτως ηλικίας, καταγωγής, ιθαγένειας, τόπου διαμονής, επαγγέλματος κ.λπ., θα δικαιούται να λαμβάνει αυτό το εισόδημα. Είναι εξατομικευμένο, δηλαδή όλοι – γυναίκες, άνδρες, παιδιά – το δικαιούνται σε ατομική βάση. Είναι άνευ όρων, δηλαδή είναι ανεξάρτητο από την εργασιακή κατάσταση. Και τέλος, είναι επαρκές, δηλαδή θα πρέπει να εξασφαλίζει ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.

Τι ποσό θα έχει το βασικό εισόδημα;

Ένα χρηματικό ποσό πάνω από το επίπεδο κινδύνου φτώχειας, δηλαδή τουλάχιστον 60% του μέσου καθαρού εισοδήματος του πληθυσμού της χώρας -στην Ελλάδα το ποσό αυτό είναι 410€ το μήνα- θεωρείται γενικά επαρκές για ένα Βασικό Εισόδημα Άνευ Όρων, αλλά θα πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη και άλλα κριτήρια, όπως το κόστος ενός καλαθιού αγαθών και υπηρεσιών.

Δείτε το Facebook event εδώ: https://www.facebook.com/events/566542927842860/  

Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών για Βασικό Εισόδημα Άνευ Όρων, Ελλάδα

Περισσότερες πληροφορίες: https://el.eci-ubi.eu/

Επικοινωνία: Όλγα Πατεράκη | Ε: basicincome2020gr@gmail.com | Τ: +30 6973949040

Facebook: https://www.facebook.com/basicincomegr

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ