16.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κουρέλιασαν τα διατάγματα Κεραμέως οι εκπαιδευτικοί, του Νίκου Γουρλά


Με δυο από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις και πορείες που ξεκίνησαν από διαφορετικά σημεία και ενώθηκαν σε ένα από τα μεγαλύτερα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στων τελευταίων χρόνων στο Σύνταγμα, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έδωσαν την δική τους αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση. Η μεγάλη συμμετοχή στη συγκέντρωση αντανακλούσε και τα μεγάλα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία, με τους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ να κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων χρόνων, με τα ποσοστά να ξεπερνούν το 80% και σε ορισμένες πόλεις το 90%.

 

Ήταν μία μεγαλειώδης συγκέντρωση. Η μεγαλύτερη που έχει δει ο κλάδος από το 2006, μέσα από την οποία οι εκπαιδευτικοί της Αθήνας έστειλαν ηχηρή απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τους τρομοκρατήσει με τις αλλεπάλληλες αγωγές του υπουργείου Παιδείας σε βάρος της απεργίας-αποχής από την αντιδραστική αξιολόγηση. Έτσι, καταδίκασαν και τον αντεργατικό νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη με βάση τον οποίο κρίθηκε παράνομη.

 

Η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως θα μείνει στην ιστορία ως η μοναδική υπουργός που κατάφερε να ενώσει εναντίον της το σύνολο των εκπαιδευτικών όλων των πολιτικών αποχρώσεων με τις πολιτικές που επιδιώκουν την ιδιωτικοποίηση της παιδείας , την περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων την παραπέρα υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου

 

Αφού δοκίμασε να επιβάλει την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογικές διαδικασίες των συλλόγων επιδιώκοντας τον εκφυλισμό των συνδικαλιστικών διαδικασιών πράγμα που προκάλεσε την καθολική σχεδόν αποχή των εκπαιδευτικών στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια σε ποσοστό πάνω από 90%…

 

Αφού στην πανδημία δεν πήρε κανένα μέτρο αποσυμφόρησης στις τάξεις, αντίθετα αύξησε τελευταία τον αριθμό των μαθητών σε 27 από 25 που ήταν , επέβαλε πάνω από 1000  συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων,  όταν υπάρχουν χιλιάδες κρούσματα κορονοϊού κάθε μέρα στα σχολεία…

 

Αφού θέσπισε την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ στερώντας το δικαίωμα στην μόρφωση σε πάνω από 40.000 παιδιά…

 

Επανήλθε με την επιβολή της αξιολόγησης! Μια ακραία νεοφιλελεύθερη επιλογή που αλλάζει την φυσιογνωμία και τον χαρακτήρα της δημόσιας εκπαίδευσης προς την κατεύθυνση της λειτουργίας της με επιχειρηματικά-ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

 

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών κυριολεκτικά κουρελιάστηκε από την αποφασιστικότητα και την αγωνιστική στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών που συσπείρωσε μαθητές και γονείς σε ένα μεγάλο μέτωπο υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Κόντρα στην πολιτική του φόβου και της τρομοκρατίας που προσπαθεί η υπουργός και η κυβέρνηση να σπείρει μέσω των δικαστικών προσφύγων, ώστε να κριθεί η απεργία των εκπαιδευτικών παράνομη και καταχρηστική.  

 

Οι εκπαιδευτικοί είναι σίγουρο πως θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους μέχρι να πάει και αυτός ο νόμος στα σκουπίδια να βρει τους προηγούμενους νόμους για την αξιολόγηση που εδώ και 30 χρόνια  προσπάθησαν να επιβάλουν υπουργοί παιδείας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ .

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ