Πτώση Αμερικάνικου UAV στην Κριμαία: Εναέρια κατασκοπία με άσχημο τέλος, του Σταμάτη Κυριάκη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 08:59 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(1 ψήφος)
Πτώση Αμερικάνικου UAV στην Κριμαία: Εναέρια κατασκοπία με άσχημο τέλος, του Σταμάτη Κυριάκη

Το επεισόδιο έχει ως εξής: Αμερικανικό μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό MQ-9 UAV καταρρίφθηκε από ρωσικό αεροσκάφος στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Πτέραρχος James B. Hecker, διοικητής των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής δήλωσε: «Το αεροσκάφος μας MQ-9 εκτελούσε επιχειρήσεις ρουτίνας σε διεθνή εναέριο χώρο όταν αναχαιτίστηκε και χτυπήθηκε από ρωσικό αεροσκάφος, SU-27 Flanker με αποτέλεσμα τη συντριβή και την πλήρη απώλεια του MQ-9».

Και συνέχισε: «Στην πραγματικότητα, αυτή η ανασφαλής και αντιεπαγγελματική πράξη των Ρώσων παραλίγο να προκαλέσει τη συντριβή και των δύο αεροσκαφών. Τα αμερικανικά και συμμαχικά αεροσκάφη θα συνεχίσουν να επιχειρούν στον διεθνή εναέριο χώρο και καλούμε τους Ρώσους να συμπεριφέρονται επαγγελματικά και με ασφάλεια», πρόσθεσε ο Hecker.

Εν συνεχεία οι Ρώσοι δίνουν στην δημοσιότητα στο Telegram βίντεο όπου φαίνεται το ρώσικο Σουχόι SU -27 να περνά δίπλα από το Αμερικάνικο Ντρόουν χωρίς να το αγγίζει.

Το υπουργείο άμυνας της Ρώσικης ομοσπονδίας δίνει στην δημοσιότητα σχετική ανακοίνωση όπου τονίζεται: «Η πτήση του Αμερικάνικου ντρόουν πραγματοποιήθηκε με κλειστούς αναμεταδότες κατά παράβαση των ορίων της περιοχής του καθεστώτος για την χρήση του εναερίου χώρου. Τα ρώσικα μαχητικά δεν χρησιμοποίησαν όπλα ούτε ήρθαν σε επαφή με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος».

Το επεισόδιο με την πτώση του Αμερικάνικου ντρόουν κοντά στα σύνορα της Ρωσίας στην Κριμαία προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των ΗΠΑ.

Οι Αμερικάνοι δεν το παραδέχονται αλλά χωρίς την δική τους άμεση συμβολή δεν θα ήταν δυνατόν ο ουκρανικός στρατός αντέξει.

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη εκδοχή, το Ρώσικο SU -27 έριξε τα καύσιμα του και εν συνεχεία χτύπησε την έλικα του Αμερικάνικου ντρόουν με αποτέλεσμα αυτό να πέσει στην θάλασσα.

Το επεισόδιο δημιουργεί ένταση διότι οι Αμερικάνοι θεωρούν ότι οι Ρώσοι δημιουργούν μια ζώνη απαγόρευσης πάνω από τον διεθνή εναέριο χώρο στην Μαύρη θάλασσα στερώντας τους την δυνατότητα της παρακολούθησης των κινήσεων του Ρώσικου στόλου και των Ρωσικών χερσαίων δυνάμεων εν όψει της εαρινής επίθεσης.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι οι ΗΠΑ θα λάβουν μέτρα για να ανακτήσουν το ντρόουν. «Φυσικά δεν θέλουμε να το πάρει στα χέρια του κάποιος άλλος εκτός από εμάς».

Η ουσία του ζητήματος έχει ως εξής:

Τι γυρεύει ένα κατασκοπευτικό Αμερικάνικο αεροσκάφος να παρακολουθεί τις κινήσεις του Ρώσικου στόλου στην Μαύρη Θάλασσα;

Σε ποιόν δίνει αυτές τις πληροφορίες που συλλέγει την στιγμή που οι ΗΠΑ διακηρύσσουν ότι δεν έχουν ενεργό ρόλο στον πόλεμο της Ουκρανίας;

Τι Θα συνέβαινε αν ένα Ρώσικο ντρόουν πετούσε κοντά στις ακτές των ΗΠΑ συλλέγοντας πληροφορίες;

Γιατί οι ΗΠΑ έχουν το δικαίωμα να κατασκοπεύουν λίγα μίλια από την Ρωσία τον στόλο και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις των άλλων και οι άλλοι δεν έχουν αυτό το δικαίωμα;

Δεν φτάνει που οι ΗΠΑ εισβάλουν, επεμβαίνουν και καθορίζουν την τύχη όλων των λαών της Γής με το «έτσι θέλω», ζητάνε και τα ρέστα;

Προφανώς τους αποστόμωσε ο νέος Κινέζος ΥΠΕΞ Τσιν Γκανγκ λέγοντας «Μας καλούν να μην πουλήσουμε όπλα στην Ρωσία την στιγμή που οι ίδιοι πουλούν όπλα στην Ταιβάν»…

Αναγνώστηκε 764 φορές
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.