Όχι στη στρατιωτική κλιμάκωση σε Αιγαίο και Μεσόγειο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 08:33 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Όχι στη στρατιωτική κλιμάκωση σε Αιγαίο και Μεσόγειο

 

Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός

Πηγή

Ολοένα πιο επικίνδυνες είναι οι εξελίξεις για τους λαούς σε Ελλάδα και Τουρκία, λίγες μέρες πριν τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την νέα τουρκική Navtex και την επανέναρξη των ερευνών από το τουρκικό ερευνητικό «Oruc Reis». Ο κίνδυνος, η αντιπαράθεση να πάρει την μορφή στρατιωτικής σύγκρουσης, ενισχύεται μετά την αναγγελία για υποστήριξη των ερευνών από το τουρκικό ναυτικό, με την ελληνική κυβέρνηση να κάνει λόγο για επιχειρησιακή αντιμετώπιση του «Oruc Reis». Τα παραπάνω φανερώνουν την χρεοκοπία των διαπραγματεύσεων στα ιμπεριαλιστικά φόρα, όπου οι αντιθέσεις συμφερόντων εντός των ισχυρών κρατών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, λειτουργούν ανασχετικά στις προσπάθειες για διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή.

Η νέα αυτή πρόκληση της φιλοπόλεμης κυβέρνησης Ερντογάν είναι επικίνδυνη για την ειρήνη στην περιοχή, ενώ στρέφεται εναντίον του ελληνικού αλλά και του τουρκικού λαού. Οι έρευνες ανοιχτά του Καστελόριζου προσθέτουν έναν ακόμη κρίκο στη νεο-οθωμανική πολιτική της τουρκικής αστικής τάξης, που έρχεται να προστεθεί στην κατοχή εδαφών στην Κύπρο και τη Συρία. Από την άλλη, η ελληνική άρχουσα τάξη επιδιώκει τυχοδιωκτικά να ενισχύσει τις θέσεις της, μέσω της πρόσδεσης της στο ιμπεριαλιστικό άρμα του ευρωατλαντισμού, ως προβλέψιμος σύμμαχος και πιόνι στην σκακιέρα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην Μ. Ανατολή. Τροφοδοτεί τον εθνικισμό, κρυμμένη πίσω από του συμμάχους της και μετατρεπόμενη σε πεδίο δράσης ξένων στρατών.

Ο κίνδυνος η αντιπαράθεση να πάρει την μορφή στρατιωτικής σύγκρουσης, είναι υπαρκτός και για τον λόγο αυτό είναι αναγκαίο οι φιλειρηνικές δυνάμεις, το λαϊκό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία να προετοιμάζονται από σήμερα, να συνεργαστούν και να κινητοποιηθούν άμεσα για την αποκλιμάκωση και την αποτροπή του πολέμου, αγωνιζόμενοι για την ειρήνη και το διάλογο για αμοιβαία αποδεκτές, ισότιμες συμφωνίες έξω από τα ευρωατλαντικά πλαίσια. Σε αυτό συμβάλλει και η πρόσφατη κοινή αντιπολεμική πρωτοβουλία σε Τουρκία και Ελλάδα που ο ΠΑΚΣ μαζί με δεκάδες συλλογικότητες και προσωπικότητες σε Ελλάδα και Τουρκία υπέγραψαν .

Ο ΠΑΚΣ θα επιδιώξει την πλατύτερη δυνατή συσπείρωση του αντιπολεμικού κινήματος, απευθυνόμενος σε μαζικούς φορείς, συλλογικότητες και συμμετέχοντας στα αντίστοιχα καλέσματα, με στόχο την καταγγελία των πολεμικών τυχοδιωκτισμών και την πάλη για ειρήνη μεταξύ των λαών.

·         ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ – ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙO

·         ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ – ΦΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΑΟ

·         ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ – ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

·         ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 

Αναγνώστηκε 879 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.