Το φλουρί, του Στέλιου Μερμίγκη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2021 12:25 Συντάκτης: Στέλιος Μερμίγκης
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Το φλουρί, του Στέλιου Μερμίγκη

Πηγή: Ανυπότακτο Αγρίνιο

Το 2021 μας έκατσε το φλουρί και έτσι το νοσοκομείο Αγρινίου δεν αποκλείστηκε από το πρόγραμμα εμβολιασμών όπως έγινε με πλείστα άλλα νοσοκομεία της χώρας. Παραλάβαμε λοιπόν μια μικρή ποσότητα εμβολίων που αντιστοιχούν σε 200 δόσεις οπότε αύριο ξεκινά να εμβολιάζεται ένας μικρός αριθμός συναδέλφων, εγκαινιάζοντας έτσι την εμβολιαστική διαδικασία. 

Τελικά σε αυτό το τόπο είναι πιο εύκολο να έρθουν τα πολυπόθητα και δυσεύρετα από ότι φαίνεται εμβόλια παρά να αποκτηθεί εγκαίρως ένας μοριακός αναλυτής για την ανίχνευση των ασθενών μας από τον sars covid 2 ακόμη και όταν αυτός μας χαρίζεται. Επίσης είναι πιο εύκολο να εξασφαλιστούν 4 εκατομμύρια ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση ενός καινούριου νοσοκομείου σαν το δικό μας κάτι που όφειλαν όσοι είχαν την ευθύνη κατασκευής του να το είχαν υλοποιήσει τότε, παρά να αξιοποιηθεί το παλιό νοσοκομείο της πόλης που ρημάζει όλα αυτά τα χρόνια. 

Είναι πιο εύκολο πάλι να βρίσκονται δωρητές που προσφέρουν χιλιάδες ευρώ για ιατρικοτεχνολογικό εξοπλισμό, παρά στις πρωτοβάθμιες δομές υγείας της πόλης μας να μπορούν να γίνονται τα στοιχειώδη όπως λήψη τεστ για όλους ή μια απλή ακτινογραφία θώρακα στους ύποπτους ασθενείς για covid 19. Η έλλειψη με άλλα λόγια ενός συνεκτικού και λειτουργικού σχεδίου που θα εμπλέκονταν επί της ουσίας όλες οι δομές και όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας ακόμη και οι ιδιώτες ελεύθεροι επαγγελματίες στην αντιμετώπιση της πανδημίας είναι ηλίου φαεινότερη. Όμως πιο πολύ εντύπωση κάνει η ηχηρή αφωνία όλων εκείνων που όφειλαν να ορθώσουν ανάστημα και να τα απαιτήσουν όλα αυτά, παρά η αναμενόμενη κατ’ εμέ έλλειψη αυτού του σχεδίου από τους κυβερνώντες. Και αυτό δυστυχώς είναι το πιο λυπηρό.

Αναγνώστηκε 319 φορές

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.