Διαφωνούν οι καλλιτέχνες με την αναβολή των εκδηλώσεων που ανακοίνωσε η Μενδώνη!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου 2021 12:27 Συντάκτης: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Διαφωνούν οι καλλιτέχνες με την αναβολή των εκδηλώσεων που ανακοίνωσε η Μενδώνη!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ

 

Όταν πεθαίνει ένας δημιουργός του οποίου το έργο συσπείρωσε γύρω του το λαϊκό αίσθημα στις πιο σκοτεινές στιγμές της Ελληνικής Ιστορίας, η αναβολή  των πολιτιστικών  εκδηλώσεων αποτελεί έλλειψη σεβασμού στην μνήμη του. 

Όταν έχει μεσολαβήσει ενάμισης χρόνος πανδημίας με υποχρεωτική αναστολή όλων των ζωντανών πολιτιστικών εκδηλώσεων, η αναβολή –που σε πολλές περιπτώσεις σημαίνει ακύρωση- είναι ταυτόχρονα και έλλειψη σεβασμού στην καλλιτεχνική υπόσταση των συμμετεχόντων. O Πολιτισμός περιλαμβάνει και το πένθος και την ώρα ετούτη πρέπει να μπορέσει να τιμήσει τον σπουδαίο νεκρό του.

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, που κάθε άλλο παρά τιμά την μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη και απαιτούμε οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στις παραγωγές που αναβλήθηκαν ή πρόκειται να αναβληθούν,  να αποζημιωθούν πλήρως. 

Αναγνώστηκε 178 φορές

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.