Λ. Βατικιώτης: Η αγωγή στη facebook, τεσσάρων Ελλήνων δημοσιογράφων, του Γιώργου Σαχίνη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2021 11:53 Συντάκτης: Γιώργος Σαχίνης
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Λ. Βατικιώτης: Η αγωγή στη facebook, τεσσάρων Ελλήνων δημοσιογράφων, του Γιώργου Σαχίνη

Πηγή: NeaKriti

 

«Τα κοινωνικά δίκτυα επιχειρούν χωρίς συνέπειες να υπερβούν νόμους, συντάγματα κρατών ακόμη και υπερεθνικών ενώσεων και του δικαίου τους, όπως η Ε.Ε», τόνισε ο Λεωνίδας Βατικιώτης.

 

Ο Λεωνίδας Βατικιώτης, δημοσιογράφος και διδάκτορας οικονομικών, ένας από τους 4 Έλληνες δημοσιογράφους που με αγωγή τους στρέφονται κατά των περιορισμών στο δημόσιο λόγο, που όπως λέει «κατά επιλογή ασκεί η πλατφόρμα του facebook», εξήγησε γιατί αυτή η ιστορική, ως η πρώτη του είδους της, δίκη στην Ελλάδα, έχει ευρύτερες  προεκτάσεις για το μέλλον της παντοδυναμίας κολοσσών στα κοινωνικά δίκτυα.

 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και τον Γιώργο Σαχίνη, ανέφερε πως τα κοινωνικά δίκτυα επιχειρούν χωρίς συνέπειες να υπερβούν νόμους, συντάγματα κρατών ακόμη και υπερεθνικών ενώσεων και του δικαίου τους, όπως η Ε.Ε.

 

Παράλληλα, ανέφερε πως μόλις χθες εκδικάστηκε η ομαδική αγωγή, με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων,  που κατέθεσαν τέσσερις Έλληνες δημοσιογράφοι εναντίον του facebook, ισχυριζόμενοι ότι η πλατφόρμα, εκμεταλλευόμενη τη δεσπόζουσα θέση της στον δημόσιο διάλογο, ορίζει κανόνες λογοκρισίας οι οποίοι αγνοούν και παραβιάζουν τις εθνικές και διεθνείς νομοθεσίες για την ελευθερία του λόγου.

 

Αναγνώστηκε 178 φορές

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.