Σχέδια παγκόσμιας αποπυρηνικοποίησης διακηρύσσουν οι στρατιωτικές υπερδυνάμεις

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2022 09:46 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σχέδια παγκόσμιας αποπυρηνικοποίησης διακηρύσσουν οι στρατιωτικές υπερδυνάμεις

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

 

Κοινή δήλωση έκαναν σήμερα τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Βρετανία και Γαλλία), σύμφωνα με την οποία δεσμεύονται να εξασφαλίσουν τον πυρηνικό αφοπλισμό παγκοσμίως, προκειμένου να παρέλθει για την ανθρωπότητα η εποχή των πυρηνικών όπλων. Η δήλωση ήρθε λίγο πριν τη διάσκεψη για να εξετασθεί η τήρηση της Συνθήκης για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών (TNP), την ώρα που διεξάγονται οι συνομιλίες με το Ιράν για τον περιορισμό των πυρηνικών του.

 

Με αυτόν τον τρόπο, οι μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι κινούνται σε μία κοινή κατεύθυνση να «εμποδίσουν τη συνέχιση της διάδοσης» των πυρηνικών όπλων. Οι πέντε ηγετικές χώρες στα πυρηνικά υπογραμμίζουν «τη βούλησή (τους) να εργαστούν μαζί με όλα τα κράτη για να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον ασφαλείας, το οποίο να επιτρέπει να πραγματοποιηθούν περαιτέρω πρόοδοι όσον αφορά τον αφοπλισμό, με τελικό στόχο έναν κόσμο απαλλαγμένο από πυρηνικά όπλα», διευκρινίζει η γαλλική προεδρία, η οποία συντονίζει τις εργασίες αυτών των χωρών πριν από τη διάσκεψη για την TNP.

 

«Δηλώνουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξουν νικητές σ' έναν πυρηνικό πόλεμο, δεν θα πρέπει να αρχίσει ποτέ», υπογραμμίζεται στη ρωσική εκδοχή της κοινής δήλωσης που υπογράφουν οι πέντε και η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κρεμλίνο.

 

Αναγνώστηκε 121 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.