Μια επίκαιρη συζήτηση του 2020 για την απολιγνιτοποίηση

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 12:13 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μια επίκαιρη συζήτηση του 2020 για την απολιγνιτοποίηση

Πηγή: Kozani.tv

Ήταν Ιανουάριος του 2020 τότε που οι αλήθειες για την ηλεκτρική ενέργεια, τη Δ. Μακεδονία και τη χώρα, ακούστηκαν καθαρά στην ημερίδα της Αριστερής Συμπόρευσης. Δείτε όλες τις «προφητικές» εισηγήσεις.

Λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση του Κ. Μητσοτάκη στον ΟΗΕ για την απολιγνιτοποίηση, ουσιαστικά το 2023, η ανησυχία σε όσους γνώριζαν τους κινδύνους στα θέματα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μεγάλωσε πολύ. 

Φυσικά ήταν αρκετοί και αυτοί που έλεγαν τότε, ότι θα εφαρμοστεί μία «δίκαιη μετάβαση», ότι ο λιγνίτης είναι «βρόμικος» και ακριβός, ότι οι ΑΠΕ, το φυσικό αέριο και το LNG υγροποιημένο αέριο θα αντικαταστήσουν χωρίς κανένα πρόβλημα τα «παλιά» εργοστάσια, με τις τιμές του ρεύματος να μειώνονται ότι έρχονται δισεκατομμύρια ευρώ, άσπροι δράκοι, μπλε ρινόκεροι και πράσινα άλογα…

Εύχομαι ολόψυχα να τα θυμάστε όλα εκείνα που λέγονταν «ελαφρά την καρδία» από ανεύθυνα τσιράκια της εξουσίας, γιατί αλλιώς δεν βγαίνει άκρη…

Το www.kozani.tv παρακολούθησε και κατέγραψε την ημερίδα της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου "Αριστερή Συμπόρευση για την ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία" (ΑΡ.ΣΥ.) και όλες τις εισηγήσεις για την απολιγνιτοποίηση και τις επιπτώσεις της στην Δυτική Μακεδονία και σε όλη τη χώρα.

Ήταν Ιανουάριος του 2020 με την αίθουσα του ΤΕΕ στην Κοζάνη, κατάμεστη από κόσμο.

Περισσότερα στα video.

 

Αναγνώστηκε 448 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.