Εκτύπωση Σελίδας

Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 00:33 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

 

Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που πηγάζουν από την υποχρηματοδότηση της υγείας από όλες τις Κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων( Ν,Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ) θεωρεί την πανδημία ως ευκαιρία για να προωθήσει τα σχέδιά της για ιδιωτικοποίηση της υγείας και αποδόμηση του Ε.Σ.Υ.

Ο Πρωθυπουργός μάλιστα εν μέσω της τεράστιας ημερήσιας θνητότητας δήλωνε ότι η πανδημία δεν πρόκειται να αναστείλει το «μεταρρυθμιστικό» έργο της Κυβέρνησης. Εκμεταλλευόμενοι την πανδημία κάνουν τα πάντα για να πετύχουν το στόχο τους.

Μειώνουν τις δαπάνες για την υγεία – πρόνοια στον προϋπολογισμό του 2021.

Κόβουν τις εξετάσεις και τα φάρμακα από τους χαμηλοσυνταξιούχους .

Πετάνε στο καλάθι των αχρήστων τις προτάσεις των υγειονομικών και αδιαφορούν για τα αιτήματα τους.

Με αυθαίρετο τρόπο οργάνωσαν την αντιμετώπιση της πανδημίας με επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς. Επιχειρούν να επιβάλουν το φόβο στο λαό με την Αστυνομοκρατία και τα πρόστιμα.

Τοπικά μετάτρεψαν το Γ.Ν. Λάρισας , χωροταξικά μη λειτουργικό και ακραία υποστελεχωμένο σε Νοσοκομείο σχεδόν μίας νόσου, της COVID-19. Με την απόφασή τους αυτή αδιαφόρησαν για την ποιότητα νοσηλείας τόσο των αρρώστων με COVID-19 ,όσο και για τους καρκινοπαθείς και άλλους ασθενείς ακυρώνοντας προγραμματισμένες χειρουργικές και άλλες θεραπείες.

 

Τελευταία με αδίστακτο και αυταρχικό τρόπο προσπαθούν να ολοκληρώσουν το εγχείρημά τους, θεωρώντας ότι το Γ.Ν.Λ, σε κατάσταση σχεδόν πλήρους αποδιοργάνωσης της ομαλής λειτουργίας του, είναι ευάλωτο στις ορέξεις τους και δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις. Έτσι αφού μετέφεραν τα Τμήματα Μαιευτικής – Γυναικολογίας και Παιδοχειρουργικής στο Π.Γ.Ν.Λ, επιδιώκουν την περαιτέρω αποδόμηση του Χειρουργικού Τομέα , καταργώντας τον ουσιαστικά, μέσω της ύποπτης απόπειρας μετακίνησης χειρουργών, αναισθησιολόγων και χειρουργικού έργου στο Π.Γ.Ν.Λ.

Με τις αποφάσεις τους καθηλώνουν το Γ.Ν.Λ σε αποδιοργάνωση και ιατρική, επιστημονική και εκπαιδευτική καταστολή.
Θεωρούμε ότι οι ενέργειες αυτές ενέχουν εγκληματική προχειρότητα, θέτουν σε κίνδυνο ζωές αρρώστων και σε αμφισβήτηση την επιστημονική επάρκεια, ασφάλεια και ποιότητα παροχής υπηρεσιών.

Δε θα επιτρέψουμε σε καμιά περίπτωση την αλλαγή του χαρακτήρα και την περαιτέρω απαξίωση του Γ.Ν. Λάρισας.

Καλούμε την κυβέρνηση, τις διοικήσεις της 5ης Υ.Π.Ε. και του Γ.Ν.Λ να εγκαταλείψουν τις επικίνδυνες επιστημονικά, κοινωνικά και ηθικά επιδιώξεις υποβάθμισης ή και κλεισίματος ενός ιστορικού και ανταγωνιστικού Νοσοκομείου της Πόλης μας .

Απαιτούμε να επιστρέψουν άμεσα τα Τμήμα Μαιευτικής - Γυναικολογίας και Παιδοχειρουργικής στο Γ.Ν.Λ και να αποκατασταθεί η λειτουργία του Χειρουργικού Τομέα.

 

Η Κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες γιατί δεν έχει ικανοποιήσει καμία από τις διεκδικήσεις των υγειονομικών και πεισματικά αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας.

 

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας, για όλες αυτές τις εξελίξεις. Δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηροί και αδιάφοροι πίσω από τις μάσκες μας, περιμένοντας τους πολιτικούς σωτήρες.

Δε θα επιτρέψουμε στους υπηρετούντες ιδιωτικά συμφέροντα και την κερδοφορία τους να συνεχίσουν να ασχημονούν στο σώμα του Γ.Ν.Λ.

Δε θα επιτρέψουμε την αλλαγή του χαρακτήρα και την περαιτέρω απαξίωση του Γ.Ν. Λάρισας.

Καλούμε την Κυβέρνηση, τις διοικήσεις της 5ης Υ.ΠΕ και του Γ.Ν.Λ να εγκαταλείψουν τις επικίνδυνες επιστημονικά, κοινωνικά και ηθικά επιδιώξεις υποβάθμισης ή και κλεισίματος ενός ιστορικού και ανταγωνιστικού Νοσοκομείου της πόλης μας.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη, το Δήμαρχο Λάρισας και τους Δημάρχους της περιοχής να υπερασπιστούν τη λειτουργία του Γ.Ν.Λ. 

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής μας να πάρουμε την υπόθεση της προστασίας της ζωής και των δικαιωμάτων μας στα χέρια μας διεκδικώντας :

Σοβαρό σχεδιασμό για το επόμενο κύμα της πανδημίας για όλους τους ασθενείς με Covid αλλά και με άλλες ασθένειες.

Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού.

Όχι στα Νοσοκομεία μιας νόσου.

Ουσιαστική αύξηση των δαπανών για την υγεία – πρόνοια από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δωρεάν ποιοτική φροντίδα υγείας για όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή και συμμετοχή του λαού για νοσηλεία, εξετάσεις, TEST, εμβόλια ,φάρμακα.

 

Στηρίζουμε τον αγώνα των Νοσοκομειακών Ιατρών και είμαστε στο πλευρό τους μέχρι να επιστρέψει το Γ,Ν,Λ, στην κανονική λειτουργία του ως Γενικό Νοσοκομείο και να μπει φραγμός στην υποβάθμιση του ΕΣΥ.

Καλούμε τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση της ΕΙΝΚΥΛ αύριο Τετάρτη 30/12/2020 στις 10:30 π.μ. στον αύλειο χώρο του Γ.Ν. Λάρισας.

 

 

Αναγνώστηκε 467 φορές Τελευταία τροποποίηση Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 14:31
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟ KOMMON