16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξω η αστυνομία από τις εστίες και τις σχολές μας!

 

 

Νέοι-νέες για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

 

Σήμερα τα ξημερώματα, μονάδες από ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, ΔΕΛΤΑ, ΜΑΤ, Αντιτρομοκρατική και Δίωξη έκαναν έφοδο στις φοιτητικές εστίες. Ο λόγος εισβολής που επικαλούνται  είναι η διακίνηση ναρκωτικών. Στην πραγματικότητα γνωρίζουμε ότι ο λόγος είναι άλλος.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, οι οικότροφοι της ΦΕΠΑ αγωνίζονται και διεκδικούν τα αυτονόητα για την υγεία, τις σπουδές και τη ζωή τους (μέτρα υγειονομικής προστασίας, να δοθούν κανονικά σε όλους οι παρατάσεις κ.α).  Αντ’αυτού, η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ και η εφορία της εστίας έχουν εφαρμόσει κάθε μορφής εκβιαστική τακτική για να σπάσουν και να καταστείλλουν τον δίκαιο αγώνα των οικοτρόφων. Μετά από απειλές για διακοπή παροχών όπως σίτιση, νερό κλπ. που εν τέλει έγιναν πράξη με την εκδικητική διακοπή της σίτισης, έρχονται σήμερα να συνεργαστούν με την αστυνομία για την εισβολή της δεύτερης στο κτίριο της Α’ ΦΕΠΑ με πρόφαση την «εξάρθρωση του ναρκεμπορίου». Πάνοπλες δυνάμεις καταστολής εισέβαλαν στους χώρους της εστίας με αποτέλεσμα την σύλληψη 6 ατόμων που διέμεναν στην εστία, τον τραμπουκισμό εστιακών φοιτητών μέσα στο ίδιο τους το σπίτι και τον βανδαλισμό χώρων της εστίας.

Διοικήσεις , ΥΠΑΙΘ ΚΑΙ Υ.ΠΡΟ.ΠΟ, ψάχνοντας αφορμή να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές και ιδιαίτερα όσους και όσες αγωνίζονται, επικαλούνται το ζήτημα της διακίνησης ναρκωτικών και «συμπωματικά» επιλέγουν να το «διευθετήσουν» μετά από όλα όσα προηγήθηκαν στην εστία το τελευταίο διάστημα .

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στην προηγούμενη καραντίνα υπήρξε ξανά απόπειρα του Υπουργείου σε όλες τις εστίες πανελλαδικά, να τρομοκρατήσει τους οικότροφους με σκοπό να τους εκδιώξει από τις εστίες (ξανά με παρουσία ΜΑΤ) και να εξαναγκαστούν να γυρίσουν στα σπίτια τους με κίνδυνο να διασπείρουν τον ιό στις οικογένειές τους αλλά και σε περιοχές που εκείνη την περίοδο δεν είχε φτάσει η εξάπλωσή του. Κάτι αντίστοιχο επιχειρείται να γίνει και τώρα στην ΦΕΠΑ, καθώς Υπουργείο και Πρυτανείες δεν διστάζουν να επαναλάβουν την ανεύθυνη και εγκληματική στάση τους .

Δεν μας ξεγελούν, ούτε μας πείθουν. Η σημερινή εισβολή της αστυνομίας στην Α’ ΦΕΠΑ αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα της κυβέρνησης: «όποιος αντιστέκεται και αμφισβητεί τις πολιτικές της κυβέρνησης θα καταστέλλεται και θα τρομοκρατείται ακόμα και μέσα στο ίδιο του το σπίτι». Όλα αυτά σε μια περίοδο που η υπουργός Κεραμέως δρομολογεί την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας , την θέσπιση face control και καρτών εισόδου στα πανεπιστήμια παράλληλα με το αντιδραστικό νομοσχέδιο για την Παιδεία που κάνει λόγο για βάση εισαγωγής που θα καθορίζεται από τα ιδρύματα , διαγραφές φοιτητών κ.α.

Σε συνθήκες πανδημίας, η κυβέρνηση παρακάμπτει χυδαία διαδικασίες για να εξασφαλίσει τους δικούς της ανθρώπους με τα εμβόλια ενώ σε όσους αφήνει απ’έξω επιφυλάσσει μόνο βία και καταστολή.

Δε θα τους περάσει!

Οι αγώνες των φοιτητών δεν καταστέλλονται και δεν τρομοκρατούνται !

Καμία θέση της αστυνομίας σε εστίες και σχολές !

Να ικανοποιηθούν ΤΩΡΑ όλα τα αιτήματα του Σ.Ο ΦΕΠΑ! 

Λεφτά για την υγεία, την παιδεία και τις ανάγκες των φοιτητών, όχι για την αστυνομία

Οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι σύλλογοι οικότροφων να δυναμώσουν την φωνή τους! Αγώνας μέχρι τέλους για τις ανάγκες μας κόντρα στην καταστολή και την τρομοκρατία!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας (με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας) σήμερα στις 5μ.μ. στο προαύλιο της Ά ΦΕΠΑ!

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ