Εκτύπωση Σελίδας

Μαζική συμμετοχή στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 7/10

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2021 09:00 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μαζική συμμετοχή στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 7/10

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Μπροστά στη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ιστορική νίκη του αντιφασιστικού κινήματος, με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και τη φυλάκιση της ηγεσία της, η ίδια η πραγματικότητα έρχεται να επιβεβαιώσει με χαρακτηριστικό τρόπο, ότι το φασιστικό φαινόμενο εξακολουθεί να είναι εδώ. Αυτό μαρτυρούν και οι δολοφονικές επιθέσεις φασιστικών ομάδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τις τελευταίες μέρες, απέναντι σε μέλη οργανωμένων δυνάμεων της αριστεράς, μαθητές, φοιτητές και εργαζομένους. Αυτό έδειχνε το τελευταίο διάστημα το επιθετικό κίνημα των εντιεμβολιαστών, που οργανώθηκε και εκπροσωπήθηκε στο πεδίο του δρόμου από ακροδεξιούς και φασίστες. Αυτό έδειχναν συγκεκριμένες επιλογές της Κυβέρνησης, με χαρακτηριστική την υπουργοποίηση του Πλεύρη στο νευραλγικό για την περίοδο Υπουργείο Υγείας.

 

Από την πρώτη στιγμή που η ιστορική απόφαση καταδίκης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής ηχούσε στους δρόμους της Λεωφόρου Αλεξάνδρας έξω από το Εφετείο Αθηνών, γνωρίζαμε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για κανέναν εφησυχασμό. Όσο το σύστημα και οι πολιτικές, που υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και γεννούν, θρέφουν και αξιοποιούν τον φασισμό, δεν κλονίζονται, ήταν θέμα χρόνου η επανεμφάνιση τέτοιων ομάδων και τέτοιων πρακτικών. Και επανεμφανίστηκαν σε μια περίοδο που οι εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ, διαμορφώνουν μια ισχνή αλλά υπαρκτή λαϊκή δυσαρέσκεια που προσπαθεί να αποτυπωθεί πολιτικά και κινηματικά.

 

Τη στιγμή που έρχεται στο προσκήνιο το τεράστιο κοινωνικό ζήτημα της επιβίωσης της λαϊκής πλειοψηφίας μέσω του λογαριασμού της πανδημίας και των πολιτικών διαχείρισής της. Τη στιγμή που προωθείται η εφαρμογή του επαίσχυντου αντεργατικού Νόμου Χατζηδάκη και συναντά τις πρώτες εργατικές αντιστάσεις με χαρακτηριστικό το παράδειγμα των διανομέων της e food και του νικηφόρου αγώνα τους. Τη στιγμή που οι κινητοποιήσεις στην εκπαίδευση, δείχνουν να αμφισβητούν τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις της Κεραμέως. Είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να αξιοποιηθεί εκ νέου η φασιστική εφεδρεία, προκειμένου να κατασταλούν αντιστάσεις, να σταλεί μήνυμα τρόμου στην κοινωνία και όσους αγωνίζονται και να μετατοπιστεί η συζήτηση προς αντιδραστικότερη κατεύθυνση.

 

Δεν είναι τυχαία η αξιοποίηση της πάντα επικίνδυνης και ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων, που εξισώνει τη βία των φασιστοειδών με τις λαϊκές κινητοποιήσεις, χτυπώντας και καταστέλλοντας τελικά τις δεύτερες. Δεν είναι καθόλου τυχαία ακόμη η στάση των αστυνομικών αρχών, με την πλήρη ανοχή των οποίων έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι φασιστικές επιθέσεις του τελευταίου διαστήματος. Πρόκειται για τις ίδιες αστυνομικές αρχές και δυνάμεις καταστολής, που εδώ και δύο περίπου χρόνια καταπνίγουν κάθε λαϊκή κινητοποίηση, υλοποιώντας το εκτρωματικό νομοσχέδιο περιστολής του δικαιώματος στις διαδηλώσεις που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ.

 

Απέναντι σε αυτήν την αντιδραστική στροφή οι δυνάμεις της μαχόμενης αριστεράς και του μαζικού κινήματος δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς και αμέτοχοι. Τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς η συνύπαρξη οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, γεννά νέες αντιδραστικές και ακροδεξιές αποκλίσεις που στόχο έχουν να εξυπηρετήσουν το κεφάλαιο καταστέλλοντας κάθε φωνή αντίστασης. Η εξαθλίωση διευρυμένων τμημάτων της κοινωνίας, συνιστά πρόσφορο έδαφος για να αποκτήσει ξανά λαϊκό έρεισμα ο φασισμός ειδικά στην νεολαία.

 

Απαιτείται η μέγιστη δυνατή συγκέντρωση δυνάμεων απέναντι στη φασιστική απειλή, με την αυτοτέλεια που τη διακρίνει. Η μάχη απέναντι στα νέα τάγματα εφόδου, χρειάζεται να γίνει υπόθεση του μαζικού κινήματος και όλης της κοινωνίας. Δεν υπάρχουν δύο άκρα που συγκρούονται, αλλά δύο κόσμοι, ο κόσμος του αγώνα, της δουλειάς και της προόδου, απέναντι στον κόσμο της σήψης, της βίας και του σκοταδισμού. Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, οφείλουμε να παίξουμε καθοριστικό ρόλο στην μακρόπνοη προσπάθεια για την ανάδειξη του αντιφασιστικού αγώνα και στην υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών. Οφείλουμε όμως και να συμβάλουμε στον ευρύτερο αγώνα για την ουσιαστική βελτίωση των όρων ζωής, των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας απέναντι στις ασκούμενες πολιτικές, για τις οποίες τα θρασύδειλα φασιστοειδή ιστορικά δεν αρθρώνουν λόγο ως πιστοί υπηρέτες του συστήματος. Κανένας φόβος, κανένας εφησυχασμός, μαζικός αντιφασιστικός αγώνας για να ξαναστείλουμε τους φασίστες στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.  Στην κατεύθυνση αυτή στηρίζουμε, συμμετέχουμε στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών με κορύφωση το αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 7/10 στις 18:30 έξω από το Εφετείο Αθηνών.

 

Αναγνώστηκε 417 φορές
Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟ Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο