20.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπακογιάννης: ο πολιτισμός όχημα για τη σπατάλη δημοσίου χρήματος


 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ

 

ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ  ΑΘΗΝΑΙΩΝ

 

Κύριε Δήμαρχε Αθηναίων,

 

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απ’ ευθείας ανάθεση που κάνατε μέσω της «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Α.Ε.» και μάλιστα, μια εβδομάδα πριν την εκδήλωση για το έργο «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ  ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ…». Το ποσό 211.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. (δηλαδή 261.640 ευρώ) που θα κοστίσει στον Δήμο Αθηναίων το τηλεοπτικό πρόγραμμα, το οποίο θα μεταδοθεί από το πάρκινγκ του Λυκαβηττού στην αλλαγή του χρόνου, είναι εξωφρενικό από κάθε άποψη. Οι επαγγελματίες του χώρου γνωρίζουν πολύ καλά, ότι ακόμα και με τα γνωστά φαινόμενα υπερκοστολογήσεων είναι ένα υπερβολικά μεγάλο ποσό για τηλεοπτικό πρόγραμμα 17 λεπτών με έναν μόνο τραγουδιστή και 17μελη ορχήστρα. Τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τεχνόπολις ως απάντηση των σφοδρών αντιδράσεων, κάθε άλλο παρά απαντούν στις κατηγορίες.  Η λίστα εργασιών είναι ασαφής και χωρίς να αναφέρεται το κόστος της καθεμιάς.

 

Τα προηγούμενα χρόνια δαπανούσατε 180.000 και 190.000 ευρώ, όπως αναφέρατε, αλλά ξεχάσατε ν΄ αναφέρετε πως ήταν μοιρασμένες οι εκδηλώσεις και λάμβαναν μέρος πολλοί Καλλιτέχνες, Μουσικοί, Συγκροτήματα, Ηθοποιοί που περιλάμβαναν όλα τα είδη Καλλιτεχνικής έκφρασης, πολλές φορές την ίδια ημέρα υπήρχαν 3 και 4 εκδηλώσεις στον ίδιο χώρο.

 

Την ίδια στιγμή που η ελληνική κοινωνία εξοργίζεται, τόσο από την πράξη της δημοτικής αρχής, όσο και από τις απαντήσεις της στους πολίτες που διαμαρτύρονται, οι συνάδελφοί μας βλέπουν τις εορταστικές εκδηλώσεις στους Δήμους να ακυρώνονται λόγω Covid χωρίς λέξη για αποζημίωση, ενώ ήδη η κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο των  κέντρων  διασκέδασης και στην εστίαση στις 12:00  λόγω της μετάλλαξης Όμικρον και μάλιστα με μόνιμη απειλή, ότι αν δεν πετύχουν τα μέτρα θα απαγορευτεί και πάλι η μουσική.

 

Ο κλάδος μας είναι χωρίς στήριξη από το καλοκαίρι και η εορταστική περίοδος ήταν η μόνη ευκαιρία για εργασία εδώ και πολύ καιρό. Τώρα με το κλείσιμο της διασκέδασης στις 12 τα μεσάνυχτα προστίθεται άλλο ένα μεγάλο χτύπημα που θα προκαλέσει ένα μεγάλο κύμα ανεργίας στους εργαζομένους, μουσικούς τραγουδιστές, τεχνικούς κτλ.

 

Ο Πολιτισμός συχνά χρησιμοποιείται ως όχημα για σπατάλη δημοσίου χρήματος, ενώ οι αμοιβές εργαζομένων είναι μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό του συνολικού κόστους. Ζητάμε από τον Δήμαρχο Αθηναίων να δημοσιοποιήσει τις συμβάσεις όλων των εργαζόμενων στην εκδήλωση της Πρωτοχρονιάς, μουσικών, τεχνικών και βοηθητικού προσωπικού, καθώς και αναλυτική κοστολόγηση της βραδιάς. Τα χρήματα αυτά είναι χρήματα των πολιτών κι έχουμε δικαίωμα να γνωρίζουμε που πηγαίνουν.

 

Ζητάμε από τον Δήμαρχο ν΄ αναλάβει πρωτοβουλία για  την πραγματοποίηση με διαδικτυακό τρόπο  και δωρεάν για όλους (όπως θα γίνει  η εκδήλωση του Λυκαβηττού) όλων των εκδηλώσεων που έχουν ακυρωθεί λόγω Covid για όλες τις ημέρες των εορτών. Ζητάμε, την αποζημίωση όλων των συναδέλφων που  θα συμμετείχαν  σε εκδηλώσεις όλων των δήμων  που ακυρώθηκαν λόγω  Covid, καθώς και την πλήρη στήριξη του κλάδου μας για όσο ακόμα θα διαρκεί η πανδημία.

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ