Εκτύπωση Σελίδας

Παρουσίαση βιβλίου «Στην υπεράσπιση της εργατικής τάξης των ΗΠΑ»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 07:53 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Παρουσίαση βιβλίου «Στην υπεράσπιση της εργατικής τάξης των ΗΠΑ»

 

Οι εκδόσεις Διεθνές Βήμα σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μας βιβλίου Στην υπεράσπιση της εργατικής τάξης των ΗΠΑ της Μέρι-Άλις Γουότερς. Πιστεύουμε ότι, δύο μέρες πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, και έξι μήνες μετά τη δολοφονία του George Floyd, η συζήτηση αυτή θα είναι ιδιαίτερα επίκαιρη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 1 Νοέμβρη, 18:30 και φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο του Σεράφειου Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη, κοντά στους σταθμούς «Κεραμεικός» και «Πετράλωνα»). Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας που σχετίζονται με τον Covid-19: καθίσματα σε δύο μέτρα απόσταση, μάσκες σε όλη τη διάρκεια και κανόνες υγιεινής. 

http://www.diethnesvima.com/epsilonkappadeltaetalambda974sigmaepsiloniotasigmaf/6028794

Τη συζήτηση θα ανοίξουν οι: Μιχάλης Μπέρμπερης, σπουδαστής, Μάνθος Ταβουλάρης,  συνδικαλιστής στο λιανεμπόριο και Νατάσα Τερλεξή, εκδόσεις Διεθνές Βήμα.

«Αν δεν έχεις κατανοήσει την ερήμωση που αντιμετωπίζουν οι εργατικές οικογένειες σε περιοχές όπως η Γουέστ Βιρτζίνια, καθώς και την τεράστια αύξηση της ταξικής ανισότητας από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 και μετά, δεν μπορείς να καταλάβεις τι γίνεται σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες». – Μέρι-Άλις Γουότερς

Το βιβλίο μιλά για το ολέθριο τίμημα που έχουν κληθεί να πληρώσουν οι οικογένειες των εργατών και αγροτών στη χώρα αυτή μέσα από τους πολέμους που διεξάγει η Ουάσιγκτον επί είκοσι σχεδόν χρόνια στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Συρία. Μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα δείχνει ότι ανάμεσα στον εργαζόμενο λαό των ΗΠΑ – ανεξαρτήτως αν στις προηγούμενες εκλογές ψήφισε κανείς για τον Ντ. Τραμπ, την Χ. Κλίντον, ή αρνήθηκε να ψηφίσει για κάποιον απ’ τους δύο – δεν κερδίζουν έδαφος αντιδραστικές αντιλήψεις και πράξεις. Το αντίθετο ισχύει.

 

Αναγνώστηκε 645 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟ KOMMON