KOMMON

          Αθήνα, 27/12/2019

Αριθμ. Πρωτ. 6035  

 

 

ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ!

 

Στο νέο τεύχος #145-146 των Σύγχρονων Θεμάτων που κυκλοφορεί, στη στήλη «Έπεα πτερόεντα» ο Δημήτρης Χριστόπουλος και η Δήμητρα Μαρέτα γράφουν για την ψήφο των Ελλήνων εκτός επικράτειας, η Κλειώ Παπαπαντολέων για την κατάργηση του αδικήματος της βλασφημίας, ο Παναγιώτης Κουστένης και ο Γιάννης Καραγιάννης αποτιμούν τις πρόσφατες διπλές εκλογές του 2019, και ο Βασίλης Κερασιώτης αναλύει το χρονικό της υπόθεσης της «Μανωλάδας».

Στις 19/12/2019 έγινε στη Κέρκυρα η ιδρυτική συνέλευση του Συντονισμού Δράσης και Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων.

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ

 

Η παταγώδης αποτυχία της Διάσκεψης της Μαδρίτης για το κλίμα ρίχνει άπλετο φως στην ανικανότητα του καπιταλιστικου συστήματος να αντιμετωπίσει την κλιματική απειλή. Οι λύσεις δεν θα βγουν μέσα από τις COP αλλά από τη κοινωνική κινητοποίηση, τους αγώνες των λαών ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση.

 

 

Αναμέτρηση, Αριστερή Ανασύνθεση, Νέοι-ες Σύγχρονου Κομμουνιστικού Σχεδίου

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 

Σε ένα πολυνομοσχέδιο για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη, η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να σαρώσει και να διαλύσει και τα όποια εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει από τα μνημόνια. Με αυτό το πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση στέλνει μήνυμα στην εργοδοσία και τις «αγορές» ότι δεν θα βρείτε κανένα εργατικό δικαίωμα για να κάνετε τις επενδύσεις σας. Φαίνεται ξεκάθαρα πλέον ότι η «ανάπτυξή» σημαίνει εργασιακή κόλαση. Καταργεί οποιαδήποτε έννοια κλαδικής ακόμα και συλλογικής σύμβασης αφού δίνει το δικαίωμα στις επιχειρήσεις να εξαιρούνται από τις κλαδικές συμβάσεις αν επικαλούνται οικονομικά προβλήματα ή να δημιουργούνται τοπικές συμβάσεις σε γεωγραφικές περιοχές με μικρότερο βασικό μισθό από την αντίστοιχη εθνική! Θέλει να δυσκολέψει και να βάλει χέρι στην ζωή των συνδικάτων.

9 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ. ΞΑΝΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Τώρα που οι επιχειρήσεις ξανά αυξάνουν τα κέρδη τους, θέλουν να μας καταπατήσουν κάθε δικαίωμα για να βγάλουν ακόμα περισσότερα. Nα πούμε φτάνει, να μπουν τα εργατικά συμφέροντα μπροστά. Να πάρουμε από τα τεράστια κέρδη τους των τελευταίων χρόνων για να αυξηθούν οι μισθοί μας. Να εκμεταλλευτούμε τις νέες τεχνολογίες, όχι για να πετιόμαστε στην ανεργία ή να δουλεύουμε πιο εντατικά αλλά για να μειωθεί ο χρόνος εργασίας και να έχουμε όλοι και όλες σταθερή δουλειά. Να διεκδικήσουμε ζωή σύμφωνα με τις ανάγκες μας και τις δυνατότητες τις εποχής μας.

Η ΓΣΕΕ, οι περισσότερες ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα είναι πλήρη εκφυλισμένα και δεν ενδιαφέρονται για τα εργασιακά μας δικαιώματα αλλά πώς να συντηρούν τα δικά τους συμφέροντα σε συνεργασία με το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις. Δε μπορούν και δεν θέλουν να οργανώσουν καμία αντίσταση. Ακόμη και τώρα που γίνεται μία προσπάθεια για απεργία, οι ξεπουλημένοι των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στην ΓΣΕΕ, και οι μηχανισμοί τους στα διάφορα εργατικά κέντρα, προτείνουν άλλη μέρα απεργίας με στόχο να μας διασπάσουν.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ-ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και τα συνδικάτα σε βαθιά υποχώρηση και απαξίωση από τους εργαζόμενους (ιδιαίτερα τους νέους), ενώ σε μεγάλες επιχειρήσεις δεν υπάρχουν καν σωματεία. Δεν πετάμε στα σύννεφα ότι με μια απόφαση για απεργία από τα πάνω θα αλλάξει η κατάσταση.

Θα πρέπει να κάνουμε μια νέα αρχή στην οργάνωση μας για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, ξεκινώντας από την μαζική συμμετοχή στην απεργία 24 Σεπτέμβρη. Δεν έχουμε τίποτα κοινό με τον αστικό συνδικαλισμό, είναι βαρίδι και η φωνή των αφεντικών στα σωματεία μας. Όχι στα αδιέξοδα του κομματικού συνδικαλισμού και της πολυδιάσπασης, που ανεξάρτητα από προθέσεις, οδηγούν στην ήττα.

Χρειάζεται οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με ταξική ενότητα να οργανωθούμε, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας στην δουλειά. Να δημιουργήσουμε μορφές οργάνωσης, να πάρουμε τα συνδικάτα στα χέρια μας, να ορίσουμε τα αιτήματά μας οι ίδιοι. Να γίνουμε οι ίδιοι αυτοί που δρουν και αποφασίζουν. Μόνο έτσι θα υπάρξει βελτίωση της ζωής μας. Σε αυτή την προσπάθεια να συμβάλουν όλες οι ταξικές δυνάμεις και να δράσουμε με αρχές από κοινού.

Η απεργία στις 24 Σεπτέμβρη θα έπρεπε να είναι αποτέλεσμα Γενικών συνελεύσεων και συγκεντρώσεων στους χώρους δουλειάς, μια πρώτη εργατική απάντηση στη νεοφιλελεύθερη επίθεση της Ν.Δ, ένα πρώτο βήμα για μια νέα κατεύθυνση ενότητας και αγώνα, για αποτελεσματικούς εργατικούς αγώνες, που θέλει πολύ δρόμο για να ολοκληρωθεί. Να εκφραστεί η απεργία με ενιαίες αγωνιστικές ταξικές συγκεντρώσεις και πορείες.

·          Απόσυρση του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου.

·          Σταθερή εργασία για όλους/ες. Άμεσα προσλήψεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με σταθερές σχέσεις εργασίας. Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας & και των κοινωφελών προγραμμάτων εργασίας.

·          Επίδομα ανεργίας για όλους τώρα.

·          Μείωση του χρόνου εργασίας, σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής για να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας και να δουλεύουμε όλοι ανθρώπινα.

·          Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης-Αυξήσεις στις συντάξεις.

·          Αυξήσεις τώρα στους μισθούς για όλους-Ενιαίες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας χωρίς εξαιρέσεις.

·          Αύξηση του αφορολόγητου-Μείωση της φορολογίας των μισθωτών και συνταξιούχων.

·          Δημόσια και δωρεάν κοινωνικά αγαθά. Παιδεία, υγεία, πρόνοια, ενέργεια να υπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες

·          Δημοκρατία στους χώρους δουλειάς.

·          Προστασία του περιβάλλοντος. Όχι στην αδηφάγο ανάπτυξη που κατασπαράζει τη φύση και την υγεία του ανθρώπου

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

taxikikinisi@gmail.com

https://protpatek.wordpress.com/

 

Σελίδα 1 από 5

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.