ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 

Η δραματική Ιστορία του Σουλίου κορυφώνεται αρκετά πριν την Επανάσταση του 1821.

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες ενός ακόμα περίεργου φαινομένου: Όποιος γράφει το όνομα «Κουφοντίνας» στο διαδίκτυο φιμώνεται από το facebook.

Πριν καλά – καλά μπει το καλοκαίρι δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας έγγραφο με επτά αιτήματα της τουρκικής εταιρίας πετρελαίου προς την Γενική Διεύθυνση Μεταλλίων και Πετρελαίου της Τουρκίας.

Πρόκειται για ένα σχέδιο ερευνών και εξόρυξης πετρελαίου σε περιοχές Βορειανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Καρπάθου, Νοτιοανατολικά της Καρπάθου, Ανατολικά της Κρήτης και Νοτιοανατολικά της Κρήτης εντός της ζώνης της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας, δηλαδή εντός της ζώνης των 6 μιλίων.

Όπως φαίνεται στον επισυναπτόμενο χάρτη με τις συντεταγμένες, η περιοχή καθορίζεται, μονομερώς από την Τουρκία σε ένα τμήμα της ΑΟΖ που έχει συμφωνήσει η Τουρκία με την κυβέρνηση της Τρίπολης.

 

Στο θεατρικό έργο του Δημητρίου Βυζαντίου «Βαβυλωνία» ο συμπαθής Επτανήσιος ανακριτής μετά τον τραυματισμό του Κρητικού από τον βάρβαρο αρβανίτη στην λοκάντα του Ναυπλίου ερωτά: «Ήταν ένα κάζο πενσάτο ή ένα κάζο ατσιτέντε;». Πολλοί είναι σήμερα που ομοίως αναρωτιούνται αν ο κορονοϊός προκλήθηκε σκοπίμως ή αν ήταν ένα τυχαίο γεγονός.

Σελίδα 1 από 5

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.