Συλλαλητήριο για να σταματήσει η επένδυση-λεηλασία στο Ελληνικό

Σάββατο 9 Μαΐου, 12 μεσημέρι

Πριν από οκτώ χρόνια, όταν παραχωρήθηκε οριστικά ο χώρος του π Αεροδρομίου του Ελληνικού,  όπως και ολόκληρη σχεδόν η παραλία του Αγίου Κοσμά μαζί με τον αρχαιολογικό χώρο στους; κερδοσκόπους «επενδυτές» της Lamda Development, είχαμε καταγγείλει ως Εναλλακτική Δράση ότι πρόκειται για μια καταστροφική και για το φυσικό περιβάλλον, την τοπική οικονομία, αλλά και για τις γειτονιές των γύρω δήμων παραχώρηση. Ο σχεδιαζόμενος εφιάλτης με κατασκευή πολυώροφων κτιριακών  εγκαταστάσεων, όπως  και ουρανοξύστες- 1,7εκατ.τ.μ. ακόμη και επί της παραλίας και του αιγιαλού, ή και μέσα στη θάλασσα και δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο του Αγίου Κοσμά, για εμπορικά κέντρα, καζίνο, ξενοδοχειακές μονάδες, πολυτελείς κατοικίες και άλλες κερδοσκοπικές υποδομές σήμερα έχει αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα με τραγικές συνέπειες όχι μόνο για τα νότια προάστια: Τα εργατικά ατυχήματα, η περιβαλλοντική καταστροφή, η καταπάτηση του παραλιακού μετώπου αλλά και η εκμετάλλευση του δημόσιου πλούτου προς όφελος του κεφαλαίου, είναι οι σημαντικότερες από αυτές.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση συλλογικότητες, φορείς, κάτοικοι αλλά και εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του Ελληνικού, κρίνοντας πως δεν γίνεται να μένουμε αμέτοχοι/ες σε αυτή την επίθεση που δεχόμαστε από κράτος και κεφάλαιο περιμένοντας να ολοκληρώσουν το «έγκλημα» στο Ελληνικό, καλούμε σε διαδήλωση υπεράσπισης των γειτονιών μας από την λεηλασία των επενδυτών.

Καλούμε το ΣΑΒΒΑΤΟ 9/5 στις 12:00 στην πλατεία-Μετρό Αργυρούπολης, σε μια μαζική διαδήλωση που θα στείλει το αναγκαίο μήνυμα αγώνα ενάντια στην επένδυση στο Ελληνικό!

Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ