31.4 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταδίκη των ενεργειών κατά της συνταγματικής τάξης στη Βολιβία

 

REDH

Ως Δίκτυο για την Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας απορρίπτουμε έντονα τις ενέργειες κατά της συνταγματικής τάξης της Βολιβίας και του νόμιμου προέδρου της Λούις Άρσε. Η απόπειρα πραξικοπήματος αποτελεί περιφρόνηση της κυρίαρχης βούλησης του βολιβιανού λαού και αναβιώνει τις πιο σκοτεινές στιγμές του πρόσφατου παρελθόντος της χώρας.

Οι εικόνες της στρατιωτικής πολιορκίας του Palacio Quemado, της έδρας της εθνικής κυβέρνησης, φέρνουν στο νου τα θλιβερά επεισόδια της 11ης Σεπτεμβρίου 1973 στη Χιλή και άλλα πραξικοπήματα που πραγματοποιήθηκαν στη Λατινική Αμερική, τα οποία έθεσαν σε συναγερμό τους λαούς του κόσμου.

Λαμβάνοντας υπόψη την επικίνδυνη στιγμή που περνάει η χώρα και τις απειλές όχι μόνο για τον σημερινό πρόεδρο, αλλά και για άλλους ηγέτες, όπως ο Έβο Μοράλες, λαμβάνοντας επίσης υπόψη τις ζωές των Βολιβιανών που κόστισε το προηγούμενο πραξικόπημα του 2019, οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες και οι κοινωνικοί ηγέτες που συνενώνονται στο Redh, απαιτούν:

-Σεβασμό στη δημοκρατία της Βολιβίας και στη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας.

-Σεβασμό στη ζωή του προέδρου και άλλων αριστερών πολιτικών ηγετών της χώρας.

-Σεβασμό της ζωής και της ακεραιότητας του Έβο Μοράλες.

-Οι υπεύθυνοι να συλληφθούν και να δικαστούν.

Το αποτυχημένο πραξικόπημα ήταν μια ξεκάθαρη συνωμοσία της εθνικής ακροδεξιάς, που αρθρώθηκε, όπως πάντα, με τις μεγάλες διεθνείς δυνάμεις.

Απέναντι στην αντιδημοκρατική και αντιδραστική απειλή, λέμε μαζί με τη νόμιμη κυβέρνηση της Βολιβίας: No pasaran!

Δική μας Αμερική , 26 Ιουνίου 2024

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ