27.5 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιτυχημένη η πρώτη εκδήλωση της ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ.

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χτες η πρώτη εκδήλωση της ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ-οργάνωση για την Κομμουνιστική Προοπτική. Πάνω από 120 άνθρωποι παρευρέθηκαν στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Φιξ στα Άνω Πατήσια στην οποία μίλησαν ο Χρίστος Τουλιάτος εκ μέρους της ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ, η Μάνια Σωτηροπούλου από την ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ-οργάνωση για μια νέα κομμουνιστική αριστερά και ο Αντώνης Νταβανέλος εκ μέρους της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς (ΔΕΑ).

Στην εκδήλωση επίσης τοποθετήθηκαν ο Γρηγόρης Καλομοίρης από την Κίνηση Ενωτικής Μαχόμενης Αριστεράς (Κ.Ε.Μ.Α.), ο Γιώργος Σαπουνάς εκ μέρους της ΑΠΟ (Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα), ο Ανδρέας Παγιάτσος από το ΞΕΚΙΝΗΜΑ και η Μαριάννα Τσίχλη εκ μέρους της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτη Αριστερά, ενώ γραπτό χαιρετισμό απηύθυνε και ο Κώστας Παπαδάκης.

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τα αποτελέσματα των πρόσφατων Ευρωεκλογών αλλά και γύρω από τα καθήκοντα της μαχόμενης ριζοσπαστικής, αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής αριστεράς το επόμενο διάστημα. Αναδείχτηκαν οι προκλήσεις που θέτει η νέα πολιτική και κοινωνική καμπή που εγκαινίασαν οι ευρωεκλογές, με τους κινδύνους που σηματοδοτεί η άνοδος της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη αλλά και τις δυνατότητες που ανοίγονται για ένα νέο γύρο κοινωνικών αγώνων και διεκδικήσεων, καθώς και η ανάγκη για μία νέα πολιτική συγκρότηση με την ενωτική συσπείρωση της ανατρεπτικής Αριστεράς. Σε αυτά τα καθήκοντα επιδιώκει να συμβάλει η ΜΕΤΑΒΑΣΗ αλλά και άλλες οργανώσεις και αγωνιστές/ριες στο επόμενο διάστημα.

Μετά τη συζήτηση η βραδιά ολοκληρώθηκε με λαϊκή μουσική και τραγούδια από το συγκρότημα Saltadoroi Chamber Orcehstra.

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ