28.8 C
Athens
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΜΕΤΑΒΑΣΗ: Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη – Λευτεριά στην Παλαιστίνη

ΜΕΤΑΒΑΣΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Πλησιάζουμε τους 9 μήνες του γενοκτονικού πολέμου που διεξάγει το κράτος του Ισραήλ στη γη της Παλαιστίνης. Ο απολογισμός από τις χερσαίες κι εναέριες στρατιωτικές επιχειρήσεις μέχρι σήμερα φτάνει στους 38.000 οι νεκροί Παλαιστίνιους, ανάμεσα τους άμαχοι, χιλιάδες παιδιά, 88.000 οι τραυματίες, λιμοκτονία, κατεστραμμένες υποδομές, ισοπεδωμένα νοσοκομεία, σφραγισμένες οι έξοδοι διαφυγής του πληθυσμού στη Γάζα.

Μπροστά σ’ αυτήν τη θηριωδία, κάθε άνθρωπος που πιστεύει στην ειρήνη, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη οφείλει να πάρει θέση. Όταν παιδιά σκοτώνονται, η σιωπή περισσεύει. Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον. Να γίνουμε όλοι και όλες το ανθρώπινο κύμα που θα σταματήσει τη βαρβαρότητα που διεξάγει το σιωνιστικό καθεστώς σε βάρος αμάχων.

Το σιωνιστικό τρομοκρατικό καθεστώς απαρτχάιντ του Ισραήλ και η ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου έχουν την απόλυτη ευθύνη για την πολεμική ανάφλεξη σε όλη τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο και τον αυξημένο κίνδυνο γενίκευσης του πολέμου. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ και όσοι στέκονται αυτή τη στιγμή στο πλευρό του Ισραήλ είναι συνυπεύθυνοι συνεργάτες του εγκλήματος στη Γάζα και της κατάφωρης παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι ενορχηστρωτές της λογοκρισίας, της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας που διεξάγεται διεθνώς. Είναι οι ίδιοι που σπιλώνουν την αιματοβαμμένη σύγχρονη ιστορία και τη γενοκτονία των Εβραίων ταυτίζοντας τους με το ρατσιστικό καθεστώς του Ισραήλ.

Δηλώνουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ελεύθερη πατρίδα. Ο αγώνας αυτός είναι πέρα για πέρα δίκαιος. Δίνει κουράγιο και ελπίδα σε όλους τους καταπιεσμένους ανθρώπους στέλνοντας μήνυμα ότι ο ιμπεριαλισμός μπορεί να νικηθεί από τους ίδιους τους λαούς.

Άδικος είναι ο διαρκής πόλεμος του κράτους του Ισραήλ για τη διατήρηση της παράνομης κατοχής της παλαιστινιακής γης.

Η χώρα μας και ο ελληνικός λαός κινδυνεύουν να συμπαρασυρθούν άμεσα στις φλόγες του πολέμου εάν η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ και του ΝΑΤΟ. Τις ίδιες ευθύνες φέρουν και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, όλο το αστικό πολιτικό σύστημα που για δεκαετίες είναι προσδεδεμένο στο συνδικάτο του πολέμου, που ανταλλάσουν χειραψίες με τους ενορχηστρωτές των γενοκτονιών, των πραξικοπημάτων και των στρατιωτικών εισβολών στη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Στεκόμαστε στο πλευρό της παλαιστινιακής αντίστασης και του παλαιστινιακού λαού στον αγώνα τους για ανεξάρτητο κράτος, ελευθερία, δικαιοσύνη. Χωρίς ισραηλινή και ευρωατλαντική κηδεμονία και καθεστώτα διακρίσεων-απαρτχάϊντ, χωρίς καταπάτηση των θεμελιωδών ανθρώπινων και δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του παλαιστινιακού λαού.  Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη!

Νίκη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού!

Το εργατικό λαϊκό κίνημα, τα εργατικά συνδικάτα, οι μαθητές/ριες, οι φοιτητικοί σύλλογοι απαιτείται να αναλάβουν πρωτοβουλία για ένα πλατύ μαχητικό κίνημα ειρήνης. Όλη η Αριστερά και κάθε τίμια και δημοκρατική δύναμη χρειάζεται τώρα να δράσουμε από κοινού για ένα μαζικό, αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που θα απαιτεί από την κυβέρνηση να μην εμπλακεί με κανέναν τρόπο σε αυτόν το βρώμικο πόλεμο. Να σταθούμε στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Η κατάσταση, ο μέγιστος κίνδυνος του πολέμου και οι βαρβαρότητες που απειλούν το λαό της Ελλάδας και όλους τους λαούς, απαιτούν από όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς και ειδικά της μαχόμενης, αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής πτέρυγας, να αλλάξουμε στάση και από την αδιέξοδη αντιπαλότητα να περάσουμε στη μέγιστη δυνατή συνεργασία για να ορθώσουμε ένα ισχυρό μέτωπο πάλης που θα σταματήσει την καταστροφική εξέλιξη και θα αλλάξει το ρου της Ιστορίας σε όφελος της εργατικής τάξης, των λαών και της ειρήνης με την ήττα των ιμπεριαλιστών και του καπιταλιστικού συστήματος που γεννά τον πόλεμο.

Απαιτούμε

  • να σταματήσει ο πόλεμος
  • Άμεση άρση του αποκλεισμού της Γάζας
  • Άμεση ανθρωπιστική επιχείρηση για να τερματίσει η γενοκτονία.
  • να διακοπεί κάθε διπλωματική σχέση με το Ισραήλ.
  • άμεση απαγόρευση κάθε στρατιωτικής και άλλης δραστηριότητας από το ελληνικό έδαφος, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια.
  • κλείσιμο του εναέριου χώρου στις δυνάμεις που συμμετέχουν στον πόλεμο
  • άμεση αναστολή και προοπτικά ακύρωση των συμφωνιών για τις αμερικανικές βάσεις.

          Πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ με στόχο την ρήξη και τελικά την έξοδο

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ