18.4 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι ξέφρενοι «πανηγυρισμοί» κυβέρνησης & ΜΜΕ για τα F-35, του Κώστα Ήσυχου

Πηγή: Αριστερό Ρεύμα

  • Ξέφρενοι «πανηγυρισμοί» της κυβέρνησης και των ολιγαρχικών ΜΜΕ, για την προμήθεια 20 αεροσκαφών F-35 και άλλων οπλικών συστημάτων από τις ΗΠΑ.
  • Την ίδια χρονική στιγμή η κυβέρνηση Ερντογάν δίνει το πράσινο φως για την είσοδο της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ με την αγορά τουλάχιστον 40, F-16.

Η ευγενική προσφορά των ΗΠΑ προς την Ελλάδα θα στοιχίσει στην ουσιαστικά χρεοκοπημένη χώρα μας μόνο 8,6 δις!

Η χαρά της ΝΔ δεν κρύβεται αφού θεωρεί ότι η Ελλάδα συνεχίζει να διατηρεί μια σχετικά αυξημένη υπεροπλία στον αέρα έναντι της Τουρκίας. Βέβαια αυτές οι αφηγήσεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των ολιγαρχικών ΜΜΕ ώστε να αποκρύπτεται η πραγματική ανάγκη της εθνικής άμυνας που έχει ανάγκη η κάθε χώρα από την νατοϊκή επικυριαρχία και την στημένη (από ίδρυσης ΝΑΤΟ) κούρσας εξοπλισμών Ελλάδας – Τουρκίας να εντείνεται , εξαιρετικά αναγκαία για την στρατιωτική βιομηχανία των ΗΠΑ.

Το στρατιωτικό – βιομηχανικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ διεξάγει “business as usual” πουλώντας πανάκριβα πολεμικά αεροσκάφη που βρίσκονται σε απόλυτη προτεραιότητα των νατοϊκών αναγκών σε έναν κόσμο των πολεμοχαρών ελίτ και της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, που βρίσκεται όλο και πιο κοντά σε γενικευμένες και συνεχώς πολλαπλασιαζόμενες στρατιωτικές αναφλέξεις και γενικεύσεις των ήδη υπαρχόντων συγκρούσεων στην Παλαιστίνη, Μέση Ανατολή, ερυθρά θάλασσα με τη χώρα μας να επιλέγει θέση, στάση και μέρος μαζί με τις επιτιθέμενες χώρες (ΗΠΑ και Ισραήλ).

Η αμερικανική στρατιωτική και γεωπολιτική ηγεμονία στην ευρύτερη περιοχή μας πολλαπλώς αυξάνεται σε μια εποχή τεράστιων κινδύνων επέκτασης του γενοκτονικού πολέμου του Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού αλλά την πάντα πιθανή επέκταση του ακήρυχτου «πολέμου» ΝΑΤΟ με την στρατιωτική περικύκλωση της Ρωσίας όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά με την Ανατολική Ευρώπη και Σκανδιναβίας τώρα (Νορβηγία, Φινλανδία, Σουηδία). Επίσης η Ανατολική μεσόγειος, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Ανατολική Ευρώπη, Μαύρη θάλασσα επικεντρώνονται στην συνεχή πύκνωση αμερικανικής και νατοϊκής στρατιωτικής παρουσίας στη Τουρκία και Ελλάδα και όχι μόνο.

Όπως ταιριάζει σε κάθε κυβέρνηση και χώρα που βρίσκεται υπό την νατοϊκή και αμερικανική «μπότα», την οικονομική υποδούλωσή της από τις υπέρ νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΕΕ, οι νατοϊκές, ιμπεριαλιστικές στρατηγικές βρίσκονται υπό την απόλυτη «καλοδεχούμενη πολιτική» από την κυβέρνηση της ΝΔ και των φίλο- νατοϊκών κομμάτων της αντιπολίτευσης (Συριζα- ΠΑΣΟΚ).

Επίσης σύμφωνα με δημοσιεύσεις ΜΜΕ (καθημερινή 28.01.24), η Ελληνική κυβέρνηση είπε ένα «θλιβερό» υποτακτικό «ναι» στις απαιτήσεις των ΗΠΑ να προμηθεύσει άμεσα οπλικά συστήματα στο ακροδεξιό καθεστώς του Κιέβου. Συγκεκριμένα : Η Ελληνική πολεμική αεροπορία διατηρεί τέσσερις συστοιχίες αεροπορικής άμυνας S-300 PMU-1 με 32 εκτοξευτές, τα συγκεκριμένα αντιαεροπορικά συστήματα μπορεί να εκτοξεύουν πυραύλους 48N6, τα οποία έχουν βεληνεκές 195 χλμ. με την δυνατότητα χρήσης 175 πυραύλους. Ταυτόχρονα τέσσερα TOR-M1 αντιαεροπορικά συστήματα με 16 εκτοξευτές, συνολικά απαριθμώντας 22 συστήματα με 84 εκτοξευτές. Τα συστήματα αυτά έχουν εμβέλεια 12 χλμ. Επίσης θα αποσταλούν στο Κίεβο 39 αντιαεροπορικά συστήματα με 120 εκτοξευτές OSA – AKM, με εμβέλεια 15 χλμ. Όλα αυτά συμβαίνουν αφού η ΗΠΑ αποφάσισαν να μειώσουν την στρατιωτική «βοήθεια» στο Κίεβο ενώ οι νατοϊκοί σύμμαχοι της Ευρώπης αυξάνουν τις δωρεές στον σύμμαχο Ζελένσκι !

Η απογύμνωση της αντιαεροπορικής άμυνας της χώρας μας ουσιαστικά εγκαταλείπεται αφού οι νατοϊκές προτεραιότητες στην Ουκρανία προηγούνται.

Το Ισραήλ διατηρεί Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) στην Καλαμάτα. Η σκανδαλώδης σύμβαση της χώρας μας με την Ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου του Ισραήλ όχι μόνο δεν έφτασε ποτέ στη Βουλή, αλλά μετά τη σχετική συζήτηση που διεξήχθη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής τον Δεκέμβριο του 2020 το κόστος αυτής της σύμβασης εκτινάχτηκε από το 1,375 δισ. στο 1,85 δισ. ευρώ επιβαρύνοντας ακόμα την κοινωνική ασφυξία του λαού μας!

Ποσό ακόμα θα είναι αυτή η χώρα δεδομένη και αιχμάλωτη, ένα κομμάτι του ιμπεριαλιστικού παζλ που παίζει με τον πόλεμο και την επιβίωση της ζωής στον πλανήτη μας;

Ο πραγματικός ταξικός πόλεμος σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας συνεχίζεται και εντείνεται , όπου οι άνεργοι/ες , οι νέοι/ες , εργαζόμενοι, φοιτητές, συνταξιούχοι, ξένοι εργάτες βιώνουν απίστευτες καταστάσεις, ακραίας και διευρυνόμενης φτώχειας. Ο ηρωικός αγώνας του φοιτητικού κινήματος που μάχεται κατά της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που θα επιβαρύνει σε απίστευτο βαθμό τους νεοεισερχόμενους φοιτητές και φοιτήτριες με πανάκριβα δίδακτρα στα εισαγόμενα ιδιωτικά ΑΕΙ συνεχίζεται. Εάν αυτός ο αγώνας συνδεθεί με το εργατικό κίνημα, το αντιπολεμικό φιλειρηνικό κίνημα, την αντιμπεριαλιστική πάλη τότε η αριστερά προγραμματικά ενωμένη, πολλαπλασιαζόμενη σε ισχύ και δύναμη είναι ικανή όχι απλά να αλλάξει τη ζωή μας αλλά να κάνει το αδύνατο δυνατό. Μπορούμε !

*Ο Κώστας Ήσυχος είναι μέλος τις Π.Γ της Λαϊκής Ενότητας – ΑΑ, πρώην αναπλ. Υπουργός εθνικής άμυνας και βουλευτής της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ .

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ