18.4 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οκτώ χρόνια χωρίς τον Παύλο Φύσσα… Η αντιφασιστική πάλη δε σταματά!

 

Νέοι-Νέες για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

Οκτώ χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και έναν από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ο αγώνας ενάντια στον φασισμό συνεχίζεται. Γιατί μπορεί η ναζιστική οργάνωση να διαλύθηκε κα τα ηγετικά της στελέχη να βρίσκονται στην φυλακή, η φασιστική ιδεολογία όμως είναι ακόμα εδώ. Όχι απαραίτητα με την μορφή των ταγμάτων εφόδου αλλά στις επίσημες κρατικές πολιτικές της καταπάτησης δημοκρατικών δικαιωμάτων, λαϊκών ελευθεριών και της καταστολής, στον καθημερινό λόγο, στις διαπροσωπικές σχέσεις, στις συνεχιζόμενες ρατσιστικές επιθέσεις. Κατά τα χρόνια της «ακμής» της η Χρυσή Αυγή πρόλαβε άλλωστε να «εκπαιδεύσει» σημαντικά κομμάτια της κοινωνίας στο να επιλέγουν ή να συνηθίζουν στο μίσος και στη βία, αφήνοντας μας «κληρονομιά» μεγάλο μέρος των αντιλήψεων της.

 

Οι ακραία συντηρητικές, ρατσιστικές και ομοφοβικές πολιτικές και αντιλήψεις της κυβέρνησης, με πιο πρόσφατη τη στοχοποίηση μικρών μαθητών και της δασκάλας τους από προβεβλημένο στέλεχος και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκουν μεγάλη κοινωνική απήχηση, ενώ νέα ακροδεξιά μορφώματα ξεπηδούν συνεχώς διεκδικώντας να εκφράσουν με αυθεντικότερο τρόπο το ακροδεξιό δυναμικό. Ειδικά με αφορμή την πανδημία, η ακροδεξιά και τα νεοφασιστικά ρεύματα τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς ενισχύονται ξανά, καραδοκώντας να αξιοποιηθούν εκ νέου από το σύστημα όταν την χρειαστεί ξανά.

 

Ένα χρόνο πριν, στην μεγαλιώδη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, δεκάδες χιλιάδες δημοκρατικοί πολίτες ξαναέδωσαν την απάντηση που έπρεπε, ότι οι δημόσιοι χώροι δεν ανήκουν στους φασίστες. Ότι δεν θα τους αφήσουμε να δρουν ανενόχλητοι στις γειτονιές μας. Η μάχη απέναντι στον φασισμό- παρά την αυτοτέλειά της- για να είναι αποτελεσματική πρέπει να συνδυάζεται με την προάσπιση των δημοκρατικών αξιών και των εργατικών δικαιωμάτων, με τον αγώνα ενάντια στην κοινωνική ανισότητα και την αδικία, την πάλη ενάντια σε οποιαδήποτε διάκριση βάσει της καταγωγής, του φύλου, του σεξουαλικού προσανατολισμού. Και δεν μπορεί να νικήσει χωρίς την πλατιά στήριξη της κοινωνίας, την ανάπτυξη σχέσεων αλληλεγγύης και αδερφικότητας, τον οραματισμό ενός καλύτερου κόσμου. Είναι τελικά και μια μάχη πολιτιστική, για έναν ανήσυχο και ριζοσπαστικό πολιτισμό που θα σέβεται και θα επικοινωνεί με τις λαϊκές ανάγκες και τους κοινωνικούς αγώνες.

 

Μέσα από τη μαζικοποίηση των σωματείων, των φοιτητικών, συλλόγων, των λαϊκών συνελεύσεων, των μαζικών φορέων και των αντιφασιστικών οργανώσεων να ορθώσουμε τείχος απέναντι στην βαρβαρότητα!

 

Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στις 17.30 συμμετέχουμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην οδό Παύλου Φύσσα 60 στο Κερατσίνι

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ