24.3 C
Athens
Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεθνής εβδομάδα αντιιμπεριαλιστικής πάλης

 

Πηγή

Ενώνουμε τις ελπίδες μας για να οικοδομήσουμε ένα κόσμο όπου όλοι θα ζούμε με αξιοπρέπεια!

 

Εδώ και εκατό χρόνια, η Διεθνής Ημέρα των Εργαζομένων, η ημέρα του αγώνα και του εορτασμού που γιορτάζεται την 1η Μαΐου, κατεβάζει στους δρόμους εκατομμύρια ανθρώπους από πολιτικά και εργατικά κινήματα.

 

Φέτος, η 1η Μαΐου δεν θα είναι όπως οι άλλες. Οι απαραίτητες πολιτικές κοινωνικής απομόνωσης που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας covid-19 θα μας εμποδίσουν να συγκεντρωθούμε στους δρόμους και τις πλατείες και να κρεμάσουμε πανό στους χώρους εργασίας μας για να δείξουμε στις κυβερνήσεις, τους εργοδότες, τις τράπεζες και στο σύνολο της κυρίαρχης τάξης αυτοί που στηρίζουν αυτόν τον κόσμο είμαστε εμείς.

 

Οι οργανώσεις και τα δίκτυα που προκηρύσσουν αυτή τη Διεθνή Ημέρα του Αντιιμπεριαλιστικού Αγώνα, δεν έχουμε αμφιβολίες ότι στην τρέχουσα υγειονομική κρίση είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η μετάδοση του νέου κορονοϊού και ταυτόχρονα είναι απαραίτητο να αγωνιστούμε για να δουν και να αναγκαστούν οι κυβερνήσεις και οι διεθνείς οργανισμοί να θέσουν τη ζωή πάνω από το κεφάλαιο.

 

Για να δώσουμε συνέχεια σε αυτό τον αγώνα ανανεώσαμε με δημιουργικότητα τις δράσεις μας τις τελευταίες εβδομάδες, πρώτα απ ‘όλα μέσω των επικοινωνιακών μέσων, των δικτύων και των λαϊκών οργανώσεων στις οποίες ανήκουμε, δυναμώνοντας το ιδεολογικό μέτωπο απέναντι στους εχθρούς μας.

 

Και αυτήν την Πρωτομαγιά επαναβεβαιώνουμε ότι οι εργατικοί αγώνες είναι ζωντανοί και ενεργοί και δεν θα μείνουμε σιωπηλοί ενώ η άρχουσα τάξη προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την πανδημία ως προπέτασμα καπνού για να συνεχίσει τις φρικαλεότητες και τις επιθέσεις ενάντια στα δικαιώματα μας.

Σε αυτό το πνεύμα, καλούμε όλους τους αντιιμπεριαλιστές, τα δίκτυα, κινήματα, συνδικάτα, κόμματα, κυβερνήτες, βουλευτές, διανοούμενους, καλλιτέχνες και θρησκευόμενους, να υψώσουν τη φωνή τους την 1η Μαΐου 2020, να ενωθούν μαζί μας, και:

·         Καταγγέλλουμε τον ιμπεριαλισμό και την προσπάθεια των κυβερνήσεων της δεξιάς και των πολυεθνικών να επιρρίψουν τις συνέπειες της τρέχουσας κρίσης στις πλάτες της εργατικής τάξης. Είναι οι εργαζόμενοι στην άτυπη οικονομία που σηκώνουν το βάρος αυτής της κατάστασης, ιδιαίτερα οι γυναίκες, οι νέγροι, μιγάδες, μετανάστες, πρόσφυγες και όλοι οι κοινωνικές ομάδες στις περιφέρειες του συστήματος.

·         Καλούμε σε υπεράσπιση της αξιοπρεπούς ζωής, το δικαίωμα στην εργασία και τα εργασιακά μας δικαιώματα. Το κεφάλαιο προσπαθεί να απαλλαγεί από το κόστος της υγειονομικής κρίσης με απολύσεις, εξώσεις, περικοπές μισθών για τους επίσημα εργαζόμενους, σε συνδυασμό με την παραμέληση των εκατομμυρίων άτυπα εργαζομένων που δεν έχουν σταθερό εισόδημα ή εγγυημένα εργασιακά δικαιώματα. Αυτήν τη στιγμή, οι εργάτες γης σε δύσκολες συνθήκες και υπό την κυριαρχία του κεφαλαίου αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο ελλείψεων και συνεχίζουν να παράγουν τρόφιμα για την συντήρηση των πόλεων σε καραντίνα. Είναι επείγουσα ανάγκη να συνεχίσουμε να οικοδομούμε τις οργανώσεις της εργατικής τάξης που παλεύουν για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας και αγωνίζονται για τη χειραφέτησή της. 

·         Απαιτούμε από τις κυβερνήσεις να θέσουν όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς πόρους στην υπηρεσία του ελέγχου και μετριασμού των επιπτώσεων αυτής της πανδημίας, ενισχύοντας τα μέσα κοινωνικής προστασίας που οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές υπονομεύουν εδώ και δεκαετίες, βασικά: τα εργατικά και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. τις κοινωνικές πολιτικές αναδιανομής εισοδήματος, τα δωρεάν συστήματα δημόσιας υγείας και εκπαίδευσης, την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας μέσω του δημοσίου και τις πολιτικές διανομής γης και κατοικίας. 

·         Στεκόμαστε αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, οι οποίοι βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να σώσουν τα εκατομμύρια των ανθρώπων που ασθενούν από τον covid-19. Είμαστε αλληλέγγυοι στα αιτήματά τους για αυξημένες κρατικές επενδύσεις στη δημόσια υγεία και για καθολική πρόσβαση στην υγεία. 

·         Απαιτούμε πολιτικές για την καταπολέμηση της πατριαρχίας, ώστε οι γυναίκες να μπορούν να έχουν μια ζωή χωρίς βία. Η ενδοοικογενειακή βία έχει αυξηθεί παγκοσμίως κατά τη διάρκεια της καραντίνας και είναι ένα ζήτημα που όλες οι κυβερνήσεις και τα λαϊκά κινήματα πρέπει να αντιμετωπίσουν. Ζητούμε να τερματιστεί η παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των γυναικών. Αυτό γίνεται ακόμη πιο βασικό στη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι γυναίκες αποτελούν περίπου το 75% των εργαζομένων στον τομέα της υγείας. Απαιτούμε την αναδιοργάνωση των οικιακών εργασιών με συνυπευθυνότητα ευθύνη ανδρών, κρατών και κοινοτήτων για τη διατήρηση της ζωής. 

·         Aπαιτούμε τον τερματισμό της ιμπεριαλιστικής επίθεσης των ΗΠΑ ενάντια στη νόμιμη κυβέρνηση του Nicolás Maduro και κατά του λαού της Βενεζουέλας. Εν μέσω της πανδημίας, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έχει εντείνει το καθεστώς κυρώσεων κατά της Βενεζουέλας, κατηγορώντας τον πρόεδρο και άλλους αξιωματούχους ότι συνδέονται με τη ναρκωτική τρομοκρατία, προτείνοντας παράλογο σχέδιο «μετάβασης» για απομάκρυνση του Maduro από την προεδρία και κινητοποίηση στρατευμάτων και βάρκες από τη Νότια Διοίκηση πολύ κοντά στα σύνορα

·         Απαιτούμε τον τερματισμό των εγκληματικών πολιτικών και οικονομικών κυρώσεων που εφαρμόζει ο ιμπεριαλισμός της κυβέρνησης των ΗΠΑ. εναντίον τριάντα εννέα χωρών. Αυτές οι κυρώσεις εστιάζονται πιο έντονα σήμερα εναντίον της Βενεζουέλας, της Κούβας και του Ιράν, που οι λαοί τους έχουν ήδη υποφέρει από έλλειψη φαρμάκων και νοσοκομειακών προμηθειών πριν από την πανδημία. Αυτές οι χώρες που υπόκεινται σε κυρώσεις αντιμετωπίζουν επίσης υβριδικούς πολέμους ως συνέπεια της διατήρησης της πολιτικής τους ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της αυτοδιάθεσής τους, επειδή αρνούνται να υποταχθούν στην ηγεμονία των Ηνωμένων Πολιτειών. 

·         Επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να νικήσουμε τη διεθνή άρθρωση των νεοφασιστικών και ακροδεξιών κινημάτων, τα οποία έχουν εξαπλώσει το μίσος, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, τη φαλοκρατία και τον αυταρχισμό, που συμπαρατάσσονται με μια οικονομική, πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση ενάντια στην Κίνα σε παγκόσμιο επίπεδο , εν μέσω της πανδημίας.

·         Καλούμε σε μια βαθιά και αδελφική συζήτηση σχετικά με το μοντέλο της κοινωνίας που θέλουμε οι λαοί απέναντι σε αυτήν την τρέχουσα πανδημία και τα διλήμματα της ανθρωπότητας με έναν ευρύ τρόπο. Η κρίση δεν έχει τελειωμό τουλάχιστον από το 2009. αλλά τώρα επιδεινώθηκε από την πανδημία covid-19. 

·         Καλούμε στην οικοδόμηση του διεθνισμού, της ενότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών, ακολουθώντας το παράδειγμα που μας έδειξαν οι αντιιμπεριαλιστές που προηγήθηκαν, καθώς και οι γενναίοι λαοί της Κούβας, της Βενεζουέλας και της Κίνας.

Τέλος, επιβεβαιώνουμε ότι, σε περιόδους πανδημίας, είναι απαραίτητο να παραμείνουμε διαρθρωμένοι διεθνώς για να σταματήσουμε την ακροδεξιά και τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ, ενώ υπερασπίζουμε τη ζωή, την ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να χτίζουμε μια εβδομάδα αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

 

Ενώνουμε τις ελπίδες μας για να οικοδομήσουμε ένα κόσμο όπου όλοι θα ζούμε με αξιοπρέπεια!

 

Jornada Internacional de Lucha Antiimperialista 1 de mayo de 2020 

#WeSustainTheWorld #SostenemosElMundo

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ