11.4 C
Athens
Σάββατο, 18 Ιανουαρίου, 2025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κανένας πόλεμος ΗΠΑ-Ουκρανίας στο Ντονμπάς και τη Ρωσία


Δικαιοσύνη για τον Βλάντικ!

Πηγή: Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός

 

Ο Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός υποστηρίζει το διεθνές κάλεσμα της πρωτοβουλίας Αλληλεγγύη με την Νοβορόσια και τους αντιφασίστες στην Ουκρανία.

Ακολουθεί μεταφρασμένο το κείμενο με τις υπογραφές:

 

Σταματήστε τις προκλήσεις 

Σταματήστε τις επιθέσεις με drone σε αμάχους 

Σταματήστε να σκοτώνετε παιδιά!

 

Η ακροδεξιά κυβέρνηση της Ουκρανίας, υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ, βρίσκεται σε πόλεμο με τον λαό των ανεξάρτητων δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ στην περιοχή Ντονμπάς της Ανατολικής Ευρώπης επί 7 χρόνια. Περισσότεροι από 14.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Οι άνθρωποι του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ζουν υπό τον αποκλεισμό της Ουκρανίας και των δυτικών συμμάχων της. Οι εργαζόμενοι στην Ουκρανία υφίστανται καταστολή, ανεργία και αυξήσεις των τιμών, ενώ η κυβέρνησή τους πουλάει τη χώρα στην Wall Street.

Στις 3 Απριλίου, μια ουκρανική στρατιωτική επίθεση με αεροσκάφος σκότωσε τον 5χρονο Βλάντικ Σιχόφ και τραυμάτισε την 66χρονη γιαγιά του στο Aleksandrovskoye, στο Ντονέτσκ . Στις 4 Απριλίου, σε άλλη μια ουκρανική επίθεση με drone τραυματίστηκε ένας άμαχος στη Nikolaevka του Λουγκάνσκ. Στις 22 Μαρτίου, ένας 71χρονος συνταξιούχος σκοτώθηκε από πυρά ελεύθερου σκοπευτή κοντά στην πρωτεύουσα του Ντονέτσκ. Πολλά μέλη της αντιφασιστικής λαϊκής πολιτοφυλακής έχουν επίσης σκοτωθεί ενώ υπερασπίζονται τους κατοίκους.

Από τον Ιανουάριο, η Ουκρανία αναπτύσσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης. Χρησιμοποιεί απαγορευμένα όπλα, στοχεύει πολίτες, σχολεία και σπίτια κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των περιφερειακών συμφωνιών κατάπαυσης του πυρός. Στρατιωτικά άγματα που συνδέονται με νεοναζιστικές ομάδες έχουν σταλεί στην περιοχή, αντικαθιστώντας τακτικά στρατεύματα του Ουκρανικού Στρατού. Ωστόσο, οι κυβερνήσεις της Ουκρανίας και των ΗΠΑ και τα συστημικά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν τον Ντονέτσκ και το Λούγκανσκ για τη λήψη μέτρων για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και απειλούν τη Ρωσία για την υπόσχεσή της να προστατεύσει τους ανθρώπους εκεί σε περίπτωση που εισβάλει η Ουκρανία.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν, όπως έκανε και η κυβέρνηση Τραμπ, θέλει να σταματήσει το έργο του αγωγού Nord Stream 2 που θα επέτρεπε στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης να αγοράσουν ρωσικό αέριο. Παιδιά, ηλικιωμένοι και άλλοι πολίτες στο Ντονέτσκ και το Λούγκανσκ θεωρούνται αναλώσιμοι στόχοι από το Κίεβο και την Ουάσιγκτον καθώς προσπαθούν να προκαλέουν μια κρίση που θα τους δώσει δικαιολογία για περαιτέρω στρατιωτική επέκταση του ΝΑΤΟ και τιμωρία της Ρωσίας.

Τις τελευταίες ημέρες, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ προειδοποιούν για μια ρωσική στρατιωτική συσσώρευση κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, αλλά ποτέ αναφέρουν ότι μία από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις με αμερικανικό στρατό εδώ και δεκαετίες έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο: το Defender Europe 2021, με 28.000 στρατεύματα από 27 χώρες που επιχειρούν σε δώδεκα χώρες από τα Βαλκάνια έως τη Μαύρη Θάλασσα. Από εκεί προέρχεται ο πραγματικός κίνδυνος πολέμου.

Λέμε όχι! Οι άνθρωποι στις ΗΠΑ δεν θέλουν πόλεμο με τη Ρωσία για να προστατεύσουν τα κέρδη της Big Oil και των τραπεζών των ΗΠΑ. Δεν θέλουμε το καθεστώς-μαριονέτα των ΗΠΑ στην Ουκρανία να σκοτώσει τις αδελφές και τους αδελφούς μας στο Ντονέτσκ και το Λούγκανσκ. Δεν θέλουμε να σταλούν στρατεύματα των ΗΠΑ για να πολεμήσουν και να πεθάνουν σε άλλη μια άσκοπη σύγκρουση. Χρειαζόμαστε ένα τέλος στη ρατσιστική αστυνομική βαρβαρότητα και την αντι-ασιατική βία. Χρειαζόμαστε χρήματα για θέσεις εργασίας, στέγαση, υγειονομική περίθαλψη και σχολεία, όχι πόλεμο.

Τερματίστε την αμερικανικη υποστήριξη στο καθεστώς του Κιέβου! Τερματίστε όλους τους πολέμους και τις κυρώσεις των ΗΠΑ! Τερματίστε το ΝΑΤΟ και φέρετε τα στρατεύματα πίσω! 

Πάρτε μέρος στην Αλληλεγγύη με την Νβορόσια και τους αντιφασίστες στην Ουκρανία.

Υποστηρικτές (λίστα σε σχηματισμό):

Άτομα:

Jose Maria Sison, ομότιμος πρόεδρος του Διεθνούς Συνδέσμου των Λαών

Phil Wilayto, Συντονιστής, Εκστρατεία Αλληλεγγύης της Οδησσού. 

Berta Joubert-Ceci, Συντονίστρια, Διεθνές Δικαστήριο για τα εγκλήματα των ΗΠΑ κατά του Πουέρτο Ρίκο

William Camacaro, Alberto Lovera Bolivarian Circle 

Sharon Black, Συνέλευση Λαϊκής Εξουσίας

John Parker, Harriet Tubman Center for Social Justice, Λος Άντζελες 

Joe Lombardo, Εθνικός συμπρόεδρος, United National Antiwar Coalition(UNAC)

Καθηγητής Vijay Singh, εκδότης, περιοδικό Revolutionary Democracy, Νέο Δελχί (Ινδία)

Bridget Dunne, Αλληλεγγύη με την Αντιφασιστική Αντίσταση στην Ουκρανία (ΗΒ) 

Theo Russell, Διεθνής Αντιφασιστική Αλληλεγγύη στην Ουκρανία (ΗΒ) 

Andy Brooks, Γενικός Γραμματέας του Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος της Βρετανίας. 

Gedrius Grabauskas, Πρόεδρος, Λιθουανικό Σοσιαλιστικό Μέτωπο. 

Donatas Shultsas, Πρόεδρος, Λιθουανική Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Heinrich Bücker, Coop-Anti-War-Café Berlin

Παναγιώτης Παπαδομανωλάκης, Συντάκτης, GuernicaEu (Ελλάδα)

Gerry Downing, Socialist Fight (Ηνωμένο Βασίλειο)

Οργανισμοί:

Αντι-ιμπεριαλιστικό μέτωπο

Κόμμα Σοσιαλιστικής Ενότητας (ΗΠΑ) 

Εφημερίδα Struggle-La Lucha 

Borotba (Ουκρανία-Ντονμπάς)

Κομμουνιστικό Κόμμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ

Ένωση πολιτικών μεταναστών και πολιτικών κρατουμένων της Ουκρανίας

Γυναίκες στον Αγώνας-Mujeres En Lucha 

Δίκτυο Αλληλεγγύης Παλαιστινίων Κρατουμένων Samidoun

Workers Voice Socialist Movement (ΗΠΑ) Διεθνές Κέντρο Δράσης No Pasarán Hamburg (Γερμανία)

Ομάδα κατά του ΝΑΤΟ Βερολίνο-Βρανδεμβούργο (Γερμανία

«Frente Unido América Coordinamento Ucraina Antifascista (Ιταλία). 

Latina ” Berlin (Γερμανία); 

Δράση για την Κομμουνιστική Επανάσταση – KED (Ελλάδα) 

Επιτροπή Συνδέσμου για την Τέταρτη Διεθνή (LCFI) · 

Frente Comunista dos Trabalhadores (Βραζιλία)

Tendencia Militante Bolchevique (Αργεντινή)

Σοσιαλιστική Ένωση Εργαζομένων (ΗΠΑ) 

Trotskyist Faction / Consistent Democrats (Ηνωμένο Βασίλειο)

Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλληλεγγύης του Μπαγκλαντές

Molotov Club

Για να υποστηρίξετε ή για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:
solidarityukraineantifa@gmail.com

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ