31.3 C
Athens
Τετάρτη, 9 Ιουλίου, 2025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσαρτήσεις και εβραιοποίηση το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης στο Ισραήλ

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

 

Το ανακοινωθέν πρόγραμμα της νέας ισραηλινής κυβέρνησης με επικεφαλής τους Naftali Bennett και Yair Lapid είναι μια νέα έκδοση ενός παλιού προγράμματος που βασίζεται στην προσάρτηση, τους εποικισμούς, την εβραιοποίηση της Ιερουσαλήμ και τη διατήρηση της κατοχής.

 

Η ισραηλινή κυβέρνηση μέσω του πολιτικού της προγράμματος θα παραμείνει εχθρική απέναντι στα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού και θα συνεχίσει να αρνείται τη λύση των δύο κρατών που βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο. Η μόνη αλλαγή της νεοσυσταθείσας ισραηλινής κυβέρνησης είναι η εκδίωξη του B. Netanyahu από την ισραηλινή επίσημη πολιτική σκηνή. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι το 75% των πολιτικών δυνάμεων που βρίσκονται στο ισραηλινό κοινοβούλιο (Κνεσσέτ) εκπροσωπούν εβραϊκά θρησκευτικά φανατικά και ακροδεξιά πολιτικά κόμματα.

 

Ο πρωθυπουργός του Κράτους της Παλαιστίνης, η ΑΕ Mohammad Shtayyeh δήλωσε ότι «η πραγματική πρόκληση που αντιμετωπίζει αυτή η κυβέρνηση είναι η δέσμευση για τον τερματισμό της κατοχής και η αναγνώριση των αναφαίρετων δικαιωμάτων του λαού μας, συμπεριλαμβανομένης της εθνικής μας ανεξαρτησίας στο κράτος της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.» και πρόσθεσε «Η κυβέρνηση του Netanyahu βασίστηκε στην καταστροφή κάθε δυνατότητας ίδρυσης του κράτους της Παλαιστίνης».

 

Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, η ΑΕ Marwan E. Toubassi σχολίασε σήμερα το πρωί ότι «η ισραηλινή κυβέρνηση αντικατοπτρίζει μια πραγματικότητα και συμπεριφορά που εμείς, οι Παλαιστίνιοι έχουμε βιώσει και από τις προηγούμενες ισραηλινές κυβερνήσεις. Είναι μια κυβέρνηση της οποίας η ιδεολογία και το πολιτικό πρόγραμμα βασίζονται σαφώς στην αποικιοκρατία, στην επέκταση των οικισμών και στις πολιτικές του απαρτχάιντ. Στοχεύει στην επίτευξη του λεγόμενου Ευρύτερου Ισραήλ και στην αποστέρηση των αναφαίρετων δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού, εκτός εάν αποδειχθεί στην πράξη το αντίθετο. ” και κατέληξε δηλώνοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση θα κριθεί βάσει της δέσμευσής της στο Διεθνές Δίκαιο και στα ψηφίσματα του ΟΗΕ για τον τερματισμό της κατοχής και την ίδρυση του Παλαιστινιακού.

 

Ο Πρέσβης κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ την κατοχική δύναμη να σταματήσει την προκλητική πορεία και την κλιμάκωση των κατοχικών πρακτικών της στην Ιερουσαλήμ και σε όλα τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, προκειμένου να ενεργήσει σύμφωνα με τη δέσμευσή της προς το Διεθνές Δίκαιο, τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ και την αρχή της λύσης των δύο κρατών στα σύνορα πριν από το 1967, προκειμένου να διαφυλάξουμε τα αναφαίρετα δικαιώματά μας. Απευθύνουμε έκκληση στη Διεθνή Κοινότητα και στην ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, να αναλάβουν την ευθύνη τους και να μιλήσουν ευθέως σχετικά με την «Πορεία της Σημαίας» που αποτελεί παρέλαση μίσους και ρατσισμού. Καθιστούμε την κυβέρνηση Bennet – Lapid πλήρως υπεύθυνη για τις επιπτώσεις οι οποίες θα επηρεάσουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής.

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ