16.8 C
Athens
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γενικευμένη επίθεση στην Ουκρανία .


 

Από τα ξημερώματα σήμερα 24 -2-2022 ξεκίνησε μαζική επίθεση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων  σε πολλά σημεία της Ουκρανίας ταυτόχρονα.

Άρματα μάχης εισέβαλαν  στις  5 το πρωι  στις πόλεις του Ντομπάς στην ανατολική Ουκρανία  και κατευθύνονται  δυτικά και βόρεια προς τα κατοχυρωμένα σύνορα της επαρχίας επί Σοβιετικής Ένωσης .

Ταυτόχρονα  μονάδες ρώσικων τεθωρακισμένων από την  Κριμαία κατευθύνονται προς την Μαριούπολη .

Οι κάτοικοι της Μαριούπολης  ξύπνησαν  σε συνθήκες  πολιορκίας της πόλης.

Τα τάγματα των ναζί Ουκρανών που εδρεύουν εκεί  έχουν τοποθετήσει οδοφράγματα στους κεντρικούς δρόμους εξόδου από την πόλη εμποδίζοντας τους κατοίκους να την εγκαταλείψουν με σκοπό να τους μετατρέψουν σε ανθρώπινη ασπίδα.

Εκτός των άλλων έχουν υπονομεύσει με εκρηκτικά τις σπουδαιότερες βιομηχανικές μονάδες της περιοχής με σκοπό να τις καταστρέψουν σε περίπτωση εισβολής των ρωσικών στρατευμάτων. 

Εκρήξεις και στην Οδησσό κατά την διάρκεια της νύχτας όπου καταστράφηκαν από  ρωσικούς πυραύλους μονάδες της Ουκρανικής αεράμυνας .

Ανάλογες στοχευμένες από αέρος επιθέσεις στο Κίεβο  και σε άλλες μεγάλες πόλεις του βορρά.

Προς το παρόν τουλάχιστον η εμπλοκή χερσαίων δυνάμεων αφορά τις περιοχές του Ντονμπάς ενώ οι βομβαρδισμοί σε πόλεις και συγκεκριμένους στόχους δείχνουν να αποτελούν επίδειξη δύναμης και άσκησης πίεσης προς την κυβέρνηση του Κιέβου.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το πρωινό διάγγελμα του ο Πούτιν, όπου φαίνεται να επιδιώκει να διώξει τους Ουκρανούς από το Ντομπάς και την Μαριούπολη  και  να προκαλέσει μια εσωτερική αναταραχή στην Ουκρανία ώστε  να ανατραπεί η κυβέρνηση.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά  ρευστή και είναι εξαιρετικά δύσκολο να  γίνουν ασφαλείς προβλέψεις. 

 

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ