Νέα σφαγή 6 Παλαιστινίων από τα κτήνη των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στην ηρωική Παλαιστίνη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2023 09:59 Συντάκτης: Διπλωματική Αντιπροσωπεία του Κράτους της Παλαιστίνης
Βαθμολογήστε το άρθρο
(2 ψήφοι)
Νέα σφαγή 6 Παλαιστινίων από τα κτήνη των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στην ηρωική Παλαιστίνη

 Διπλωματική Αντιπροσωπεία του Κράτους της Παλαιστίνης

Η καθημερινή επιθετικότητα του Ισραήλ στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη ισοδυναμεί με εγκλήματα πολέμου και αποτελεί αποκορύφωμα της Ισραηλινής  συστηματικής ρητορικής μίσους, της προκλητικής του ρητορικής, της βίας και της απανθρωποποίησης του Παλαιστινιακού λαού.

Ο Επιτετραμμένος της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας του Κράτους της Παλαιστίνης, ο Yussef  Dorkhom αναφέρει «ο κόσμος παρακολουθεί σιωπηλά καθώς οι Ισραηλινές δυνάμεις Κατοχής σφαγιάζουν ατιμώρητα Παλαιστίνιους πολίτες. Αυτή η σιωπή και η αποτυχία της διεθνούς κοινότητας να δράσει για να προστατεύσει τον Παλαιστινιακό λαό υπό την ισραηλινή κατοχή αναβιώνει τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν κατά του αυτόχθονα Παλαιστινιακού λαού πριν από 75 χρόνια κατά τη διάρκεια της Nakba του 1948, όταν πάνω από 15.000 Παλαιστίνιοι άμαχοι σφαγιάστηκαν και όταν περισσότερα από 500 Παλαιστινιακά χωριά και πόλεις ισοπεδώθηκαν εντελώς και εξαφανίστηκαν από προσώπου γης και όταν περισσότεροι από 950.000 Παλαιστίνιοι εκτοπίστηκαν βίαια από τα σπίτια τους.

Και πρόσθεσε «75 χρόνια αργότερα οι Παλαιστίνιοι εξακολουθούν να διώκονται από το Ισραήλ για την αντίστασή τους στην ισραηλινή κατοχή ενώ υπερασπίζονται τις οικογένειές τους, τη γη τους, τους Αγίους  Τόπους τους, την κληρονομιά τους, τον πολιτισμό τους και την ύπαρξή τους στην πατρίδα τους την Παλαιστίνη. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 4.800 Παλαιστίνιοι που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές, συμπεριλαμβανομένων 150 ανηλίκων και 35 γυναικών. Από την αρχή του έτους, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής έχουν σκοτώσει περισσότερους από 74 Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων 8 ανήλικους και 3 ηλικιωμένους».

Ο κ. Dorkhom τόνισε την ανάγκη της διεθνούς κοινότητας να παρέμβει άμεσα, να τηρήσει τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά της βάσει του διεθνούς δικαίου, να παράσχει διεθνή προστασία στους Παλαιστινίους και να λάβει απτά και αποτελεσματικά μέτρα κατά των Ισραηλινών αξιωματούχων για τα εγκλήματα που διαπράττονται κατά του Παλαιστινιακού λαού και «κάλεσε όλα τα κράτη που υποστηρίζουν τη λύση των δύο κρατών και έχουν αναγνωρίσει το Ισραήλ, να αναγνωρίσουν επίσης το κράτος της Παλαιστίνης στα Διεθνώς αναγνωρισμένα της 4ης Ιουνίου του 1967 σύνορα  με  πρωτεύουσά της την Ανατολική Ιερουσαλήμ». 

Τα ονόματα των Παλαιστινίων Μαρτύρων που σκοτώθηκαν από το Ισραήλ είναι:

  1. Muhammad Wael Ghazzawi (26 ετών)
  2. Tariq Ziyad Mustafa Natour (27 ετών)
  3. Ziad Amin Al-Zarini (29 ετών)
  4. Abdel Fattah Hussein Kharousha (49 ετών)
  5. Mutasim Nasser Sabbagh (22 ετών)
  6. Muhammad Ahmad Salim Khalouf (22 ετών).
Αναγνώστηκε 1087 φορές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.