Στην Αβάνα οι Rolling Stones καθώς κυλάει η Ιστορία

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 22:09 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)


 

Με μια ανακοίνωση στον Τύπο η θρυλική ροκ μπάντα επιβεβαίωσε το νέο που όλοι περίμεναν. Οι Rolling Stones θα δώσουν μια δωρεάν συναυλία στην Αβάνα στις 25 Μαρτίου, μπροστά σε 50.000 φίλους του συγκροτήματος.


 

Το γεγονός αυτό αποτελεί ορόσημο τόσο για την Κούβα όσο και για το συγκρότημα, που θα τραγουδήσει για ένα κοινό που περίμενε 40 χρόνια να πραγματοποιηθεί το όνειρό του. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά μουσικά γεγονότα στην Κούβα τα τελευταία 50 χρόνια.

 

Η συναυλία θα έχει τον τίτλο “Concierto por la amista” (συναυλία για τη φιλία) και ολοκληρώνει την περιοδεία των Rolling Stones στη Λατινική Αμερική. Η μπάντα σημειώνει στην ανακοίνωσή της: «Έχουμε παίξει σε πολλά και ιδιαίτερα μέρη στη μακρόχρονη ιστορία μας, αλλά αυτή η εμφάνισή μας στην Αβάνα θα είναι σημαδιακό γεγονός για εμάς, όπως ελπίζουμε να είναι και για τους φίλους μας...». Το συγκρότημα εκτός των άλλων ανακοινώνει ότι θα δωρίσει μουσικά όργανα σε διάφορους μουσικούς της Αβάνας...

 

Το 1967 η επεισοδιακή συναυλία των Rolling Stones στην Αθήνα (που δεν τέλειωσε ποτέ...) έλαβε χώρα τέσσερις ημέρες πριν την εκδήλωση του απριλιανού πραξικοπήματος.

 

Στις 25 Μαρτίου, το ιστορικό βρετανικό συγκρότημα θα εμφανιστεί στην Αβάνα. Σαν να έχει ο Μικ Τζάγκερ και οι λοιποί R.S. το κοκκαλάκι της νυχτερίδας και εμφανίζονται όπου η Ιστορία γυρίζει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

 

Αν και το εμπάργκο δεν έχει αρθεί, μερικά περιοριστικά μέτρα έχουν χαλαρώσει και σιγά σιγά σπάει ο αποκλεισμός που είχαν επιβάλει οι ΗΠΑ στο νησί της Επανάστασης. Μετά την επίσκεψη του Ομπάμα είναι πλέον ανοιχτό το ερώτημα: προσπαθούν οι Αμερικανοί μέσω των αναδιπλώσεων της κουβανικής κυβέρνησης στα οικονομικά ζητήματα να πετύχουν ό,τι δεν κατόρθωσαν με την εισβολή στον κόλπο των Χοίρων και πενήντα χρόνια εμπάργκο;

 

Πάντως, ο Ραούλ Κάστρο δεν δίστασε να κοντραριστεί σε αρκετά ζητήματα («αντιφρονούντες», Γκουαντάναμο, κτλ.) με τον Ομπάμα κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Κούβα.

 

Το τι θα γίνει όμως στην πραγματικότητα θα το μάθουμε στη συνέχεια...


 

Κ.Μο.


 

 

 

 

 

Αναγνώστηκε 2193 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.