Το ευχαριστώ των Γάλλων διαδηλωτών της Πρωτομαγιάς στον Μελανσόν

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη, 02 Μαϊος 2017 12:12 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Το ευχαριστώ των Γάλλων διαδηλωτών της Πρωτομαγιάς στον Μελανσόν

Το βράδυ της Πρωτομαγιάς αυτό το βίντεο εμφανίστηκε στο Twitter και σε κάποια γαλλικά Μέσα. Σε ένα σημείο κοντά στην Place de la République, στο Παρίσι, ένα πλήθος διαδηλωτών με σημαίες της CGT συναντά τον Ζαν-Λυκ Μελανσόν, το πλήθος τον επευφημεί φωνάζοντάς του ρυθμικά «Merci! Merci!» και εκείνος δακρύζει.

 

 

Τι σημαίνει άραγε αυτό το «ευχαριστώ» των γάλλων εργατών; Είναι που ο Μελανσόν αρνήθηκε να δηλώσει στήριξη άνευ όρων στον Μακρόν καλώντας παράλληλα να καταψηφιστεί η Λεπέν στον δεύτερο γύρο; Είναι που ο 66χρονος πολιτικός υπερέβη απ' τ' αριστερά την πολιτική του εκφυλισμένου Κομμουνιστικού Κόμματος; Είναι που συγκέντρωσε με ένα σχετικά προωθημένο πρόγραμμα αντιπολεμικής κατεύθυνσης, εργατικής αναφοράς και οικολογικής ευαισθησίας 7 εκατομμύρια ψήφους;

 

Το σίγουρο είναι πως ο Μελανσόν με αυτή την πολιτική του έχει κατακτήσει την πλειοψηφία της νεολαίας και ένα μεγάλο μέρος της εργατικής τάξης της Γαλλίας και είναι αυτός που οδήγησε σε ήττα τη Λεπέν – η οποία πήγαινε για την πρώτη θέση πριν από μερικούς μήνες (με την εκτίναξη της επιρροής Μελανσόν αρχίζει η πτώση των ποσοστών της Λεπέν η οποία ξεκίνησε από ένα 26-27%).

 

Για αυτά τα επιτεύγματά του τον υπολογίζουν και τον πολεμούν τα επιτελεία της αστικής τάξης. Για αυτά μάλλον και το ευχαριστώ των διαδηλωτών της Πρωτομαγιάς στο Παρίσι.

 

Π.Φ.

 

 

 

Αναγνώστηκε 2473 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.