12.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξόρμηση Συντονισμού έξω από την 110 πτέρυγα μάχης

 

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Την Δευτέρα το μεσημέρι αντιπροσωπεία του Συντονισμού Κομμουνιστικών Δυνάμεων παραβρέθηκε έξω από την 110 πτέρυγα μάχης στην Λάρισα και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Οι ιμπεριαλιστές την γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» και «Τόσα χρόνια ΝΑΤΟ η ίδια ιστορία, χούντες, πόλεμοι, Τρομοκρατία», παρέδωσε ψήφισμα στον αξιωματικό υπηρεσίας στο οποίο μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για την αντίθεση στην ίδρυση όλο και περισσότερων ΝΑΤΟικών βάσεων στη χωρά μας άλλα και για την προώθηση της ειρήνης μεταξύ των γειτονικών λαών χωρίς Αμερικανο-ΝΑΤΟικούς ή άλλους πατρώνες.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

Καταγγέλλουμε τις επικίνδυνες ενέργειες του αντιδημοκρατικού φιλοπόλεμου καθεστώτος Ερντογάν και της τουρκικής αστικής τάξης που στρέφονται εναντίον όχι μόνον του ελληνικού, αλλά και του τουρκικού λαού και απειλούν άμεσα την ειρήνη στην περιοχή μας.

Καταγγέλλουμε την ελληνική αστική τάξη και τα κόμματά της που έχουν ξεπουλήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνικού λαού με τις Συμφωνίες για τις βάσεις, με τα αμερικανικά στρατεύματα στα εδάφη και τις θάλασσές μας, με τον αμερικανό Πρέσβη που αναμιγνύεται παντού, με τους πράκτορες της CIA και της Μοσάντ που αλωνίζουν στη χώρα, με τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις της ΕΕ και της ΕΚΤ.

Καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία όχι μόνον «πατριωτική» δεν είναι, αλλά εθνικά επικίνδυνη, γιατί φέρνει απαράδεκτους συμβιβασμούς, νέους γύρους εξοπλιστικών προγραμμάτων με Νατοϊκή σφραγίδα, μαζί με πολεμικές τυχοδιωκτικές περιπέτειες.

Καταγγέλλουμε τους επικίνδυνους και εχθρικούς για το λαό μας ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ οι οποίοι επιδιώκουν μια «συνεκμετάλλευση» των ΑΟΖ για τα κέρδη των πολυεθνικών τους, και είναι έτοιμοι να «πουλήσουν» οποιονδήποτε σύμμαχο και να τορπιλίσουν την ειρήνη για την επικράτηση επί των γεωπολιτικών ανταγωνιστών τους, όπως διδάσκει η παλαιότερη και πρόσφατη ιστορία.

 

Μόνον ο ίδιος ο ελληνικός λαός μπορεί να εξασφαλίσει τα κυριαρχικά του δικαιώματα με την ανάπτυξη ενός φιλειρηνικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος που να αγκαλιάζει και τις δυο χώρες, Ελλάδα και Τουρκία, και θα επιβάλλει μια σειρά φιλειρηνικών και αντιιμπεριαλιστικών αιτημάτων.

Διεκδικούμε σήμερα για τη χώρα μας έναν καθαρά αμυντικό στρατιωτικό προσανατολισμό, έξω από την επιθετική συμμαχία του ΝΑΤΟ και τον Ευρωστρατό, με μια αντιιμπεριαλιστική, ανεξάρτητη και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, έξω από το ευρωατλαντικό πλαίσιο.

Διεκδικούμε την άμεση απομάκρυνση των Αμερικανο – Νατοϊκών βάσεων και των drones από τη Λάρισα, ώστε να σταματήσει η χωρά μας να αποτελεί ορμητήριο πολεμικών επιχειρήσεων που διαλύουν κράτη και στέλνουν στη προσφυγιά ολόκληρους λαούς. Θυμίζουμε ότι στην 110 Π.Μ, με ευθύνη των Κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ, στο πλαίσιο της λεγόμενης «Αμυντικής Συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ», μπήκαν σε άμεση εφαρμογή τα έργα κατασκευής νέων εγκαταστάσεων όπου φιλοξενούνται τα μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη (Black Hawk) και εξυπηρετούνται τα MQ-9 Guardian .

 

Αυτή η πολιτική δε θα έκανε την Ελλάδα δεδομένη για τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές χώρες, θα έδινε άλλα περιθώρια διπλωματικών αλλά και πολιτικών μέσων στην διαπραγμάτευση των ελληνοτουρκικών διαφορών, θα αφαιρούσε εξουσία από τους εμπρηστές του διαίρει και βασίλευε, τις ΗΠΑ και τις ισχυρές δυνάμεις της Ε.Ε., θα μπορούσε να πείσει τον τουρκικό και τους άλλους λαούς για την ειλικρίνεια, τον αμοιβαίο σεβασμό, τη φιλία και τη συνεργασία στην περιοχή, ενάντια στην καπιταλιστική και ιμπεριαλιστική «συνεκμετάλλευση» εδαφών, θαλασσών, ΑΟΖ και λαών. Αυτή η πολιτική απαιτεί ουσιαστικό διάλογο με την Τουρκία, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, χωρίς απαράδεκτα casus belli, με αμοιβαίες υποχωρήσεις και χωρίς αμερικανονατοϊκούς ή άλλους πάτρωνες.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ – ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΝΑΤΟΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ DRONES ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΦΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΑΟ

Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ

 «ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ

ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΜΕ ΙΣΡΑΗΛ, ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΗΠΑ

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ