16.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδήλωση Διεθνούς Βήματος για τις διενέξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το ρόλο της ελληνικής αστικής τάξης

Η ελληνική τάξη των εργοδοτών και η κυβέρνηση που προωθεί τα συμφέροντά της, βρίσκονται σε μια φιλοπόλεμη εκστρατεία που στόχος της είναι η μετατροπή του Αιγαίου σε «ελληνική λίμνη», κατακτώντας μια κυρίαρχη θέση στην Ανατολική Μεσόγειο. Επιδιώκουν να πείσουν τους εργαζόμενους ότι έχουμε κοινά «εθνικά συμφέροντα» με τα αφεντικά μας και ότι τελικά «όλοι» έχουμε να κερδίσουμε από τον αποκλεισμό της τουρκικής αστικής τάξης «με όλα τα αναγκαία μέσα» από την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ανατολικής Μεσογείου. Οι συμφωνίες για Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη με την Ιταλία και την Αίγυπτο αποτελούν σημαντικούς σταθμούς σε αυτή την καμπάνια.

Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και τα συγκρουόμενα συμφέροντα μεταξύ αντίπαλων καπιταλιστικών δυνάμεων δεν αφορούν μόνο την Άγκυρα και την Αθήνα αλλά εκτείνονται από την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν και τη Ρωσία έως τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τη Γαλλία τη στιγμή που μαίνονται οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις από τη Λιβύη, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Συρία μέχρι την Υεμένη.

Το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα έχει εισέλθει σε μια βαθιά οικονομική ύφεση και οι άρχουσες τάξεις εντείνουν τις επιθέσεις τους κατά των εργαζομένων. Η υποδαύλιση του εθνικισμού τελικά έχει στόχο το «πάγωμα» κάθε διεκδίκησης για καλύτερους μισθούς και συνθήκες της ζωής μας μπροστά στους «κοινούς εθνικούς στόχους».

Τη συζήτηση θα ανοίξει ο Μπάμπης Μισαηλίδης, εργαζόμενος και συνδικαλιστής στον χώρο του αεροδρομίου και συγγραφέας του βιβλίου Οικονομική Κρίση – Φασισμός – πόλεμος: Εργατική αντίσταση στην Ελλάδα, 1920-1940.

Κυριακή 13 Σεπτέμβρη, 7.30 μ.μ.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 13, Εξάρχεια,

στο κηπάκι της Τσαμαδού

 

link: http://www.diethnesvima.com/epsilonkappadeltaetalambda974sigmaepsiloniotasigmaf/7843134

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ