Πορεία αλληλεγγύης στη Μόρια και καταδίκης κυβέρνησης – ΕΕ. Φώτο- Βίντεο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020 09:52 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Πορεία αλληλεγγύης στη Μόρια και καταδίκης κυβέρνησης – ΕΕ.  Φώτο- Βίντεο

 

Μαζική ήταν η συμμετοχή στην συγκέντρωση και πορεία που διοργανώθηκε την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα ως ένδειξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες της Μόριας και κυρίως ως μια έμπρακτη εκδήλωση καταγγελίας απέναντι στην κυβέρνηση και την ΕΕ.

Από την ανακοίνωση του Πανελλαδικού Αντιπολεμικού Κινηματικού Συντονισμού

Οι συνθήκες που ζουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στη Μόρια αποτελούν μια βραδυφλεγή βόμβα. Ήταν θέμα χρόνου να εκραγεί. Στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, χωρίς συνθήκες υγιεινής, κατάλληλες υποδομές και ιατρική φροντίδα, μέσα σε κλειστή δομή- πραγματική φυλακή- ήρθε και κορονοϊός, για να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τις άθλιες και απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης.

Η κυβέρνηση φέρει βαρύτατες ευθύνες για την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Λέσβο και πρέπει να διασφαλίσει την υγεία των κατοίκων , των προσφύγων και των μεταναστών. Να κλείσει το κολαστήριο της Μόριας και να πάρει άμεσα μέτρα για τον απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών από τα κολαστήρια όλων των δομών.

Ο Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός απαιτεί εδώ και τώρα να γίνει επίταξη ξενοδοχειακών μονάδων για τη μετατροπή τους σε αξιοπρεπείς χώρους για την ανάρρωση των ασθενών. Καλούμε την κυβέρνηση να μην τολμήσει να προχωρήσει στην ίδρυση νέων στρατοπέδων –κολαστηρίων για τους πρόσφυγες. Το αντιπολεμικό κίνημα, τα συνδικάτα, η νεολαία και κάθε προοδευτικός άνθρωπος οφείλει να σταθεί στο πλευρό όλων των μεταναστών και προσφύγων και να απαιτήσει να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία 

Βίντεο από τη διαδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ, εδώ, εδώ και εδώ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναγνώστηκε 597 φορές Τελευταία τροποποίηση Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020 11:10
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.