18.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλλογος Ιατρών Νοσοκομείου Λάρισας: «Όχι στην προκλητική ρύθμιση της κυβέρνησης που προσφέρει τζάμπα γιατρούς στους επιχειρηματίες Υγείας»


Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ιατρών ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, αναφέρει τα εξής:

Με πρόσχημα την «αποσυμφόρηση» της λίστας αναμονής η οποία έχει αυξηθεί δραματικά εξαιτίας της μετατροπής και των χειρουργικών κλινικών σε «κορονοκλινικές», η κυβέρνηση ψήφισε διάταξη σύμφωνα με την οποία οι χειρουργοί γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων μπορούν να χειρουργούν στις ιδιωτικές κλινικές περιστατικά που θα διακομίζονται σε αυτές κατά τη διάρκεια της γενικής εφημερίας.

Για μία ακόμη φορά αντί για επίταξη του ιδιωτικού τομέα με το προσωπικό και τις υποδομές του χωρίς καμία αποζημίωση, το κράτος γίνεται χορηγός των επιχειρηματιών προσφέροντας τους πελατεία, αφού για κάθε χειρουργική επέμβαση στις ιδιωτικές κλινικές τα ρημαγμένα ασφαλιστικά ταμεία, δηλαδή οι ασθενείς, θα πληρώνουν διπλάσιο νοσήλιο.

Η διοίκηση της 5 ης ΥΠΕ έσπευσε να εφαρμόσει πρώτη αυτή την απαράδεκτη διάταξη . Οι αρνητικές συνέπειες από την εφαρμογή της προκλητικής ρύθμισης, που η διοίκηση της 5 ης ΥΠΕ έσπευσε να εφαρμόσει πρώτη, είναι ήδη ορατές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας . Όχι μόνο δεν θα υπάρξει αποσυμφόρηση της λίσταςτου χειρουργείου ,όχι μόνο θα λιμνάζουν χειρουργικά περιστατικά ,όχι μόνο θα αποδυναμώνεται το πρόγραμμα εφημεριών από τη στιγμή που ένας χειρουργός θα μπορεί ταυτόχρονα και να χειρουργεί στην ιδιωτική κλινική και να εφημερεύει στο νοσοκομείο, αλλά ελλοχεύει ο κίνδυνος να λειτουργεί η γενική εφημερία σαν περιστρεφόμενη πόρτα για την αντιμετώπιση ψυχρών χειρουργικών περιστατικών σε βάρος των πραγματικά επειγόντων χειρουργικών περιστατικών.

Πρόκειται για μία ρύθμιση « δοκιμή» ενός τρόπου εφαρμογής των ΣΔΙΤ που εκτός των άλλων αποτελεί τον δούρειο ίππο για την κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης στους γιατρούς του ΕΣΥ .

Ειδικοί και ειδικευόμενοι γιατροί διεκδικούμε και απαιτούμε :

1)Πλήρης λειτουργία και άνοιγμα των χειρουργείων στο Π.Γ.Ν.Λ.

2) Να διατίθενται Αναλογικά και Δίκαια οι χειρουργικές αίθουσες στο Π.Γ.Ν.Λ., τόσο στους γιατρούς του ΕΣΥ όσο και στους γιατρούς μέλη ΔΕΠ.

3)Εκπαίδευση των ειδικευόμενων γιατρών στο Π.Γ.Ν.Λ.

4)Σύσταση επιτροπής, με συμμετοχή των ιατρών του ΕΣΥ, η οποία θα περιλαμβάνει απαραιτήτως χειρουργό, αναισθησιολόγο και παθολόγο, η οποία θα ελέγχει τα περιστατικά που εισέρχονται στη λίστα εκτάκτων χειρουργείων, όπως εφαρμόζεται στα περισσότερα νοσοκομεία. Ρωτάμε:

1)Με ποια κριτήρια και ποια επιτροπή αποφασίζει για το ποιος ασθενής χειρουργείται σε ιδιωτικές δομές.

2)Το Επιστημονικό Συμβούλιο εγκρίνει τα περιστατικά αυτά;

3)Το Επιστημονικό Συμβούλιο έχει γνώση της κατανομής των χειρουργικών αιθουσών στο Π.Γ.Ν.Λ. και της αναλογικότητας τόσο για τους γιατρούς του ΕΣΥ όσο και για τους γιατρούς μέλη ΔΕΠ;

Καλούμε τους συναδέλφους να μην βάλουν πλάτη στην εφαρμογή αυτής της προκλητικής διάταξης που προσφέρει τζάμπα γιατρούς στους επιχειρηματίες της υγείας για να τσεπώνουν τα νοσήλια από τους ασθενείς –πελάτες. Να μη δεχτούν να γίνουν μοχλός προώθησης των αντιδραστικών σχεδίων της κυβέρνησης σε βάρος των ασθενών.

Καλούμε τον λαό της Λάρισας, την Περιφέρεια, τον Δήμο , τα Σωματεία ,τους βουλευτές να αντισταθούν απέναντι σε αυτές τις πολιτικές που έχουν ως στόχο την περαιτέρω υποβάθμιση του Ε.Σ.Υ.

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ