ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 17ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη, 17 Μαϊος 2022 00:19 Συντάκτης: Νέοι/νεες για ένα σύγχρονο κομμουνιστικό σχέδιο
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 17ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Νέοι/νεες για ένα σύγχρονο κομμουνιστικό σχέδιο

2020 ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ, ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ

Την Τρίτη 17 Μαΐου στα Δικαστήρια της Ευελπίδων στις 09:00, συνεχίζεται και ολοκληρώνεται η δίκη των συλληφθέντων της κινητοποίησης της 17ης Νοεμβρίου 2020. Ήταν τότε που στο τέλος της κινητοποίησης, διαδηλωτές που επέστρεφαν σπίτι τους, χτυπήθηκαν απρόκλητα από άνδρες της αστυνομίας και στη συνέχεια βρέθηκαν διωκόμενοι με στημένες κατηγορίες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της οικογένειας Καττή, της οποίας τα μέλη δέχτηκαν βίαιη επίθεση στην πυλωτή του σπιτιού τους που είχε ως συνέπεια να χρειαστεί να νοσηλευτούν, για να βρεθούν στην συνέχεια ως κατηγορούμενοι, αντί της ίδιας της αστυνομίας!

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν αποτέλεσε κάποια εξαίρεση. Η  Κυβέρνηση της ΝΔ, ειδικά εν μέσω πανδημίας και αξιοποιώντας την με τον πιο χυδαίο τρόπο, προχώρησε σε συστηματική καταπάτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, μετατρέποντας τις αστυνομικές δυνάμεις σε όργανα ελέγχου και καταστολής κάθε κοινωνικής δραστηριότητας, όπως έγινε στην Νέα Σμύρνη, στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη και αλλού. Παράλληλα σε θεσμικό επίπεδο, ο Νόμος περιστολής και στην ουσία απαγόρευσης των διαδηλώσεων και η εγκαθίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, αποτελούν κρίσιμους κρίκους της κυβερνητικής επίθεσης και αποτελεί στοίχημα για όλους το μπλοκάρισμά τους.

Την Τρίτη 17/5 δικάζεται το ίδιο το δικαίωμα στη διαδήλωση και τον αγώνα. Δικάζεται η δυνατότητα να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας.

Όλοι και όλες στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων στις 9, απαιτώντας να καταπέσουν οι κατασκευασμένες κατηγορίες και άμεση αθώωση όλων των κατηγορουμένων.

Αναγνώστηκε 199 φορές Τελευταία τροποποίηση Τρίτη, 17 Μαϊος 2022 07:37

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.