20.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανεπιθύμητοι οι εκπρόσωποι των φονιάδων Μπλίνκεν και Γουαλάντερ


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ένα χρόνο από τη συμπλήρωση του πολέμου ΝΑΤΟ – Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας, οι εκπρόσωποι του Αμερικανικού Ιμπεριαλισμού Μπλίνκεν και Wallander έρχονται για να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη αλλά και με τον  Α. Τσίπρα. Αντικείμενο της συνάντησής τους θα είναι η ενίσχυση της εμπλοκής της χώρας στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, με την αποστολή νέων όπλων και τη χρησιμοποίηση των βάσεων που βρίσκονται στη χώρα μας. Έτσι “εγκαινιάζεται” ο 4ος Στρατηγικός Διάλογος ΗΠΑ – Ελλάδας που ξεκίνησε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  και υλοποιείται από τη ΝΔ! Σκοπός του επίσης είναι  η επιβολή της Αμερικανονατοϊκής ατζέντας στα Ελληνο-Τουρκικά για την στερέωση των 2 χωρών σαν κέντρα στρατιωτικών επιχειρήσεων του επιτιθέμενου Αμερικανονατοϊκού Ιμπεριαλιστικού άξονα και παράλληλα η αφαίμαξη και η καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής.

Πρόκειται για μια επίσκεψη πολύ επικίνδυνη, καθώς το Ελληνικό κεφάλαιο και η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των εθνικιστών, είναι έτοιμοι να συμμετέχουν και στα πιο πολεμοχαρή και καταστροφικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας και των λαών της περιοχής, με απώτερο σκοπό να εξασφαλίσουν ανταλλάγματα στον άδικο και αντιδραστικό ανταγωνισμό τους με την Αστική τάξη της Τουρκίας. 

Ο μονόλογος που θα επιβάλει ο Μπλίνκεν θα περιλαμβάνει οδηγίες προς την Ελληνική Κυβέρνηση, ώστε να χρησιμοποιείται, ακόμα περισσότερο, το έδαφος, ο αέρας και τα νερά της χώρας μας προς όφελος των σχεδίων του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού. Υπενθυμίζουμε ότι τα Αμερικανικά σχέδια προβλέπουν ότι η 110η Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στη Λάρισα θα μετατραπεί σε μόνιμη Αμερικανική στρατιωτική βάση. Ήδη έχουν εγκατασταθεί Αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροπλάνα τύπου MQ-9 REAPER. Οι ΗΠΑ επιδιώκουν την αναβάθμιση της βάσης τους, ώστε να μετατραπεί σε μόνιμη βάση της διοίκησης της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας Ευρώπης–Αφρικής (USAFE –AFAFRICA). Μετά το Στεφανοβίκειο, τώρα και στη Λάρισα, η προσωρινή εγκατάσταση στρατευμάτων γίνεται μόνιμη και αναβαθμίζεται  (για 400 Αμερικανονατοϊκούς  κάνουν λόγο τα τοπικά ΜΜΕ). Μάλιστα, ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας και τα σχέδια για δημιουργία Ναύσταθμου στον Αλμυρό. Η Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται σε «Σούδα του Βορρά» και από εκεί στέλνονται στην Ουκρανία όπλα, πυρομαχικά και άλλες προμήθειες. Ο υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ  Wallander επισκέφτηκε και επιθεώρησε τις βάσεις σε Αλεξανδρούπολη και Λάρισα. Ηχεί ακόμη στα αυτιά μας η προσφώνηση  του Π. Κανελλόπουλου προς τον Αμερικανό στρατηγό Βαν Φλιτ, το 1945 : «Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας!». Και τη θυμόμαστε τη ρήση αυτή  γιατί συμπύκνωνε σε 5 λέξεις το πρόβλημα  της υποχωρητικότητας, της ενδοτικότητας, της δουλοπρέπειας, της παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων και της εξάρτησης της Ελλάδας από τις ΗΠΑ.

Η αξιοποίησή των βάσεων στις πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ  στην Ουκρανία καθιστούν τη χώρα μας ενεργό συμμέτοχο στα Ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, και ταυτόχρονα  πολεμικό στόχο και μαγνήτη πυραύλων. Οι λαλίστατοι κατά τα άλλα, Δήμαρχος Λαρισαίων  και οι λοιποί δήμαρχοι, ο περιφερειάρχης δεν έχουν αντιληφθεί τίποτα; Δεν ανησυχούν από τις εξελίξεις στην Ουκρανία και την επέκταση των βάσεων στην περιοχή μας; Γιατί σιωπούν;  Τί συμβαίνει; Θα πάρουν επιτέλους θέση;

Η επίσκεψη του Μπλίνκεν στην Ελλάδα λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο όπου οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοι τους, διαρκώς κλιμακώνουν στο μέτωπο της Ουκρανίας. Οι διαρκείς αποστολές οπλισμού, η υπονόμευση οποιασδήποτε διαπραγματευτικής προσπάθειας, η κλιμάκωση του οικονομικού πολέμου των κυρώσεων, αλλά και οι ανοιχτές τρομοκρατικές ενέργειες σαμποτάζ, όπως η ανατίναξη του αγωγού Nord Stream στην Βαλτική, αναδεικνύουν ξεκάθαρα ότι για το Νατοϊκό στρατόπεδο ο πόλεμος στην Ουκρανία, όχι μόνο δεν έχει προοπτική λήξης, αλλά ήταν και προϊόν σχεδιασμένης κλιμάκωσης.

Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ  πρόσφατα δήλωσε με όλη την ειλικρίνεια αυτό που όλοι από την αρχή γνωρίζαμε :  «Ο πόλεμος δεν ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο πόλεμος ξεκίνησε το 2014. Από το 2014, οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ παρείχαν υποστήριξη στην Ουκρανία, με εκπαίδευση, με εξοπλισμό». Αδιαφορώντας για τα χιλιάδες θύματα συνεχίζει προετοιμάζοντάς μας για τα χειρότερα. «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι μακροπρόθεσμα, ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει για πολλά, πολλά χρόνια».  «Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο και για να της παράσχουμε όπλα, πυρομαχικά και την υποστήριξη που χρειάζεται». Ποιο ανοιχτά η Victoria Nuland δηλώνει : << Θέλουμε την ήττα της Ρωσίας για να διατηρήσουν οι ΗΠΑ…την κυριαρχία τους >>.                                                                                                                                        Τα σχέδια των Αμερικανονατοϊκων με τη διαρκή κλιμάκωση που επιχειρούν, μπορούν να βρουν εμπόδιο μόνο από το λαούς της Ευρώπης και ένα φιλειρηνικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, που θα βάζει φρένο στις διαρκείς αποστολές οπλισμού, όλο και πιο φονικού, όλο και μεγαλύτερης εμβέλειας. Ένα κίνημα που θα επιβάλει στις Κυβερνήσεις να απειθαρχήσουν στις κυρώσεις και στην συνέχιση του οικονομικού πολέμου κατά της Ρωσίας  που το κόστος τους φορτώνεται πάνω στις λαϊκές τάξεις της Ευρώπης και βέβαια της Ελλάδας.

Βροντοφωνάζουμε και αγωνιζόμαστε :

ΟΙ ΜΠΛΙΝΚΕΝ Wallander ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

ΑΚΎΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΗΠΑ-ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ-ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ-ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΟΥ ΑΞΟΝΑ – ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

 

Λάρισα 21/02/2023

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ