24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το σοβαρό ατύχημα στο Ε/Γ – Ο/Γ «SUPERFAST III» ηχηρή προειδοποίηση για τους κινδύνους στη ναυτική εργασία

 

Ένα ακόμη Ναυτικό ατύχημα σημειώθηκε χθες το πρωί στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος όπου εκτελεί την επισκευή του το πλοίο «SUPERFAST III»  της Attica Group, (πρώην «OLYMPIC CHAMPION»).

O Υπολοστρόμος του «SUPERFAST III»   κατά την εκτέλεση εργασίας σε βάρκα του πλοίου έπεσε από την σκάλα με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του στην σπονδυλική στήλη!

Ο συνάδελφος Δ.Σ. μεταφέρθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται και οι εξετάσεις έδειξαν ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση.

Είναι σαφές για πολλοστή φορά ότι στοιχειώδη μέτρα προστασίας και ασφάλειας στη Ναυτική Εργασία δεν τηρούνται με επακόλουθο την πρόκληση ατυχημάτων!

Ναυτιλιακές εταιρίες και υπηρεσίες του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας έχουν μεγάλες ευθύνες όπως επίσης και οι αρμόδιοι μέσα στα πλοία για τα απανωτά Ναυτικά ατυχήματα.

Οποιαδήποτε υποβάθμιση των μέτρων προστασίας αποτελεί υποτίμηση της ζωής και της ασφάλειας των Ναυτεργατών και οι συνέπειες είναι βαρύτατες.

Τα επαναλαμβανόμενα ατυχήματα στα πλοία της επιβατηγού Ναυτιλίας αποδεικνύουν ότι δεν εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα και οι κανονισμοί ασφαλείας με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των πληρωμάτων, ιδιαίτερα στον κλάδο του καταστρώματος.

Εφοπλιστές και οι αρμόδιες υπηρεσίες των Λιμενικών Αρχών οφείλουν να κάνουν επισταμένους ελέγχους ώστε να μην γίνεται η παραμικρή έκπτωση στην ασφαλή εργασία των πληρωμάτων.

Απαιτούμε άμεσα την θεσμοθέτηση μικτών κλιμακίων και τον έλεγχο τόσο των δρομολογημένων όσο και των επισκευασμένων πλοίων.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ