23 C
Athens
Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

H διαδήλωση της ΔΕΘ να είναι προσπάθεια για επανεκκίνηση! Ταξική Κίνηση

 

 

Η θητεία της νέα κυβέρνησης της ΝΔ κλείνει περίπου δύο μήνες. Ήδη τα τρία πρώτα νομοσχέδια τα οποία ψήφισε φανερώνουν ξεκάθαρα τις κατευθύνσεις της πολιτικής τη ΝΔ: φορολογικές μειώσεις στις επιχειρήσεις, υπερεξουσίες στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες και μετατροπή των συμβουλίων σε γλάστρες σε πλήρη αντιδιαστολή με την απλή αναλογική, κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, αυταρχισμός και καταστολή. Στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει όλο το σχέδιο της αντιλαϊκής του πολιτικής ώστε να έρθουν οι περιβόητες «επενδύσεις» και η ανάπτυξη.

Οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού ήταν άλλωστε ξεκάθαρες: καμία άμεση πρωτοβουλία για να λυθεί από τη νέα χρονιά η υποστελέχωση του ΕΣΥ και των δημόσιων σχολείων. Παραπέμφθηκαν για το μέλλον οι προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, δασκάλων κι εκπαιδευτικών. Αντίθετα άμεση προτεραιότητα είναι η πρόσληψη αστυνομικών και το καθάρισμα των Εξαρχείων. Άμεση προτεραιότητα να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις της ΔΕΗ, των ΕΛΠΕ, κι ό,τι άλλο έχει μείνει απούλητο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Καμία άμεση πρωτοβουλία για να παρθούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων, επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων, αυξήσεις των μισθών, τώρα ειδικά που οι δείκτες οικονομίες παρουσιάζουν κέρδη για τις επιχειρήσεις. Αντιθέτως ο υπουργός Εργασίας συζητά για ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για απεργία, χτυπώντας το δικαίωμα μας να επικοινωνούμε πραγματικά τα προβλήματα και τα άγχη μας, να οργανωνόμαστε, να δυναμώνουμε, να ενωνόμαστε, να παλεύουμε. Μας θέλουν πειθήνια γρανάζια, αποξενωμένα πρόσωπα που μόνο θα υπηρετούν τον εργοδότη, μη μπορώντας να αντιληφθούν τα κοινά συμφέροντα αλλά και τη δύναμή που προκύπτει από αυτά.

Η νέα κυβέρνηση δε θέλει και δε μπορεί να φέρει καλύτερες μέρες για την εργατική τάξη του τόπου μας. Είναι δεσμευμένη να υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και το μνημονιακό κεκτημένο, να δίνει όρκους πίστης στους τραπεζίτες, τα κοράκια της ΕΕ και του ΔΝΤ που έχουν υποτάξει το λαό μας σ’ ένα σχέδιο οικονομικής αφαίμαξης και εργατικής εκμετάλλευσης.

Οι φωτιές που κατασπαράζουν τη χώρα μας κάθε καλοκαίρι δείχνουν με τον πιο απάνθρωπο τρόπο πως ζούμε σ’ ένα σύστημα που απαξιώνει το περιβάλλον άρα και την έννοια της ανθρώπινης αξιοβίωτης ζωής για το κέρδος των ισχυρών. Ζούμε σε μία κοινωνία που οι πολιτικές ηγεσίες διαχρονικά φρόντιζαν να ξεπουλήσουν δάση και θάλασσες για εξορύξεις και γεωτρήσεις, παρά να δώσουν λεφτά για πυρασφάλεια, στελέχωση του πυροσβεστικού σώματος, προστασία της φύσης και της υγείας του ανθρώπου.

Να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα!

Να πάρουμε πίσω όσα μας άρπαξαν, να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν!

Στο νέο γύρο επίθεσης που ετοιμάζεται δε μπορούμε να πάμε όπως παλιά. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα, τα άμαζα σωματεία, την έλλειψη συνελεύσεων των εργαζομένων, το φόβο της απόλυσης, την εργοδοτική τρομοκρατία που κρατάει τους εργαζόμενους έξω από τη συλλογική πάλη, την απογοήτευση όλων μας για την κατάσταση του συνδικαλισμού σήμερα.

Το δίκιο όμως είναι με το μέρος μας, όταν αυτοί πλουτίζουν πάνω στις πλάτες μας, πάνω στα τσακισμένα μας δικαιώματα.

Τα τελευταία γεγονότα με αποκορύφωμα το συνέδριο της ΓΣΕΕ αποδεικνύουν την κρίση και τον εκφυλισμό του αστικοποιημένου συνδικαλιστικού κινήματος. Το κράτος κι η εργοδοσία πλέον έχουν κατορθώσει κι ελέγχουν από τα μέσα τα συνδικάτα, χρησιμοποιώντας τους μάνατζερ, τα διευθυντικά στελέχη, τα γκολντεν μποιζ. Το κεφάλαιο προσπαθεί δηλαδή να αλλοιώσει τη δομή, τη συγκρότηση, τα αιτήματα των συνδικάτων μας, μετατρέποντας τα σε αρωγούς της «υγιούς ανάπτυξης κι επιχειρηματικότητας», σε

φορείς της «ταξικής συναίνεσης». Προσπαθώντας να αλλοιώσουν τις συνειδήσεις μας, καταστέλλοντας από τα μέσα τις εργατικές διεκδικήσεις μας.

Δεν έχουμε όμως τα ίδια συμφέροντα με αυτούς που μας κλέβουν το ψωμί μας. Κι αυτό δε το ξεχνάμε! Γι αυτό και χρειάζεται να τελειώνουμε με όλους αυτούς.

Τέρμα πια στη σαπίλα των γραφειοκρατών και του εργοδοτικού συνδικαλισμού!

Με όπλο μας ένα πλαίσιο πάλης που θα ενώνει, θα κινητοποιεί τους συναδέλφους μας και θα απαντά στις ανάγκες μας σήμερα:

Σταθερή δουλειά. Άμεσες προσλήψεις

Μείωση του χρόνου εργασίας.

Ενιαίες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα.

Μισθοί στο ύψος των αναγκών μας.

Δημόσια και δωρεάν κοινωνικά αγαθά.

Δημοκρατία στους χώρους δουλειάς.

Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των μνημονίων.

 

Να πυκνώσουμε τα σωματεία μας, να φτιάξουμε νέα εκεί που δεν υπάρχουν. Σωματεία μαζικά και μαχητικά, με τους εργάτες πρωταγωνιστές! Για να αποσπάσουμε νίκες από την εργοδοσία!

Σωματεία που θα ενώνουν τους εργάτες. Ενιαία συνδικάτα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Μια συνομοσπονδία εργαζομένων. Όχι στο πολυκατακερματισμό Εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών, σωματείων.

Δημοκρατία στα συνδικάτα. Εναλλαγή και περιορισμένη θητεία στα συνδικαλιστικά στελέχη. Έξω οι κατ εξακολούθηση απεργοσπάστες από τα συνδικάτα. Τα διευθυντικά στελέχη σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα δεν έχουν θέση στα συνδικάτα. Χρηματοδότηση των συνδικάτων από τους ίδιους τους εργάτες!

 

Σήμερα χρειάζεται κι είναι δυνατό να συγκροτηθεί ένα δίκτυο συνδικάτων, δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα που σε πρώτη φάση θα στηρίξει τους αγώνες σε χώρους δουλειάς και τα αγωνιζόμενα σωματεία, θα συντονίσει τις διεκδικήσεις μας. Θα τα ενώσει σ ένα νικηφόρο μέτωπο ανατροπής παίρνοντας την πρωτοβουλία από τη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Μακριά όμως από τις λογικές κομματικών μαγαζιών. Χρειάζεται να συγκεντρωθούν δυνάμεις στη βάση, κι όχι σε και σφραγίδες ομοσπονδιών συνδικάτων χωρίς πραγματική ζωή. Να ενωθούν όλες οι μικρές αντιστάσεις που ξεπηδούν σε χώρους δουλειάς, να δώσουν τον τόνο και την αυτοπεποίθηση. Εκεί θα κριθούν όλες οι ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις για τη στάση τους και τη συνέπεια τους.

Ο δρόμος είναι δύσκολος όμως έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Γι’ αυτό και μπορούμε να νικήσουμε!

Η διαδήλωση της ΔΕΘ μπορεί να είναι ένα στιγμιότυπο μια νέα προσπάθειας.

Συμμετέχουμε-Στηρίζουμε τη διαδήλωση της αγωνιστική-ταξική συγκέντρωση της Καμάρας που καλούν σωματεία και συλλογικότητες.

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

https://protpatek.wordpress.com Email: taxikikinisi@gmail.com

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ