16.4 C
Athens
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε περίοδο πανδημίας ψηφίζουν νόμο για περιστολή των διαδηλώσεων

 

Πανελλαδική Ανεξάρτητη Ταξική Εργατική Κίνηση

 

Ξεδιάντροπα κι επικίνδυνα αντιδημοκρατικοί! Να μην κατατεθεί!

 

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ!

 

Οι απεργίες, οι διαδηλώσεις είναι δικαίωμα που οι εργαζόμενοι έδωσαν μάχες για να κατακτήσουν!

 

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Η κυβέρνηση της ΝΔ, την στιγμή που η χώρα πλήγεται από την πανδημία του κορονοϊού κι από έκτακτα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων και των κοινωνικών επαφών επιδιώκει να φέρει στην βουλή για ψήφιση το νομοσχέδιο «για τις υπαίθριες συναθροίσεις»!

Είναι αισχρό, βαθιά αντιδημοκρατικό και αντιδραστικό το ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, εκμεταλλεύεται την υγειονομική κρίση και τη καραντίνα για να φέρει στα κρυφά, επιδιώκοντας χωρίς αντιδράσεις τέτοια νομοθετική αλλαγή. Αυτή την στιγμή προέχουν τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και του λαού από τον ιό, η ενίσχυση του ΕΣΥ. Η κυβέρνηση και όλος ο κρατικός μηχανισμός οφείλει να προσανατολιστεί εκεί.

Δεν περιμέναμε όμως και τίποτε άλλο από μια κυβέρνηση που από την αρχή της θητείας της έδωσε δείγματα ακραίας καταστολής, αστυνομοκρατίας απέναντι στη νεολαία, το εργατικό κίνημα, τους πρόσφυγες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, οι δανειστές και όλο το μεγαλοεπιχειρηματικό κι εφοπλιστικό κατεστημένο που προώθησαν, στήριξαν και υλοποίησαν την αντεργατική ατζέντα των μνημονίων, θέλουν τώρα να ισοπεδώνουν και νομικά κάθε προσπάθεια των εργαζομένων, του λαού και της νέας γενιάς να αντιδρούμε, να αντιστεκόμαστε, να διεκδικούμε.

Έπειτα από το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για περιστολή των απεργιών με το 50%+1, την αντιδραστική κρατική παρέμβαση στην ανεξάρτητη εσωτερική ζωή των συνδικάτων με το πολυνόμο του Οκτώβρη του 2019, φέρνουν τώρα τη συνέχεια.

Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί νέα πρόκληση για το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, για κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό άνθρωπο, ξυπνώντας μαύρες μνήμες από την ιστορία με απαγορεύσεις, ιδιώνυμα, φακελώματα, διώξεις και φυλακίσεις.

Ο νέος νόμος υποχρεώνει την γνωστοποίηση στις αστυνομικές αρχές για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης και δίνει την απεριόριστη εξουσία της αστυνομίας να απαγορεύσει και να διαλύσει συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις ακόμα και αν αυτές έχουν γνωστοποιηθεί ή ακόμα και κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης αν κρίνει ότι «επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια ή απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής» (άρθρο 8). Η διάταξη αυτή ισοδυναμεί με την θέσπιση αστυνομικής προέγκρισης για την άσκηση του δικαιώματος της συνάθροισης, επαναφέροντας τις χουντικές διατάξεις για τις συναθροίσεις.

Ταυτόχρονα, το νομοσχέδιο προβλέπει την υποχρέωση συγκεκριμένου προσώπου – οργανωτή να φέρει προσωπικά την ευθύνη για την οργάνωση συναθροίσεων όντας υπεύθυνος σε αποζημιώσεις για οποιεσδήποτε πράξεις τρίτων προσώπων ενώ επαναφέρει βαριές ποινές και κατηγορίες ιδιώνυμου αδικήματος για όποιον δείξει ανυπακοή στις διατάξεις του νόμου.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες στέλνουν μήνυμα στην εργοδοσία, στους μεγαλοεπιχειρηματίες για ακόμα μεγαλύτερη καταπάτηση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών μας.

Θωρακίζονται απέναντι στη λαϊκή δυσαρέσκεια, στο “δεν πάει άλλο” που έρχεται με την πολιτική τους. Κλιμακώνουν την κρατική καταστολή, απέναντι στον «εχθρό» λαό. Αυτό είναι το δόγμα «νόμος και τάξης» της ΝΔ.

Τα σωματεία, οι ομοσπονδίες, οι εργαζόμενοι/ες, κάθε προοδευτικός άνθρωπος να αντιδράσουμε. Πρώτα και κυρία να αποκαλυφθεί με κάθε τρόπο η γύμνια τους που το φέρνουν προς ψήφιση μέσα σε έκτακτες συνθήκες όπου η υγεία του λαού είναι σε κίνδυνο και έχει επιβληθεί καραντίνα.

Δίνουν μαθήματα ολοκληρωτισμού!!

Να μην περάσει το νομοσχέδιο «για τις υπαίθριες συναθροίσεις»!

Μέτωπο τώρα πλατύ, λαϊκό, εργατικό για να διεκδικήσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες που απαιτεί η εποχή μας!!

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.

ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΤΟΥΣ, Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ